3 kitajska zodiakalna znamenja, na katera bo septembra najbolj vplival retrogradni Merkur v devici

Ko govorimo o astrologiji, pogosto govorimo o vplivu planetov na naše življenje in osebnost. Eden od obdobja, ki se ga astrološki navdušenci najbolj bojijo je nedvomno retrogradni Merkur. Letos bo retrogradni Merkur v znamenju Device, med 15. in 23. septembrom 2023. Ta astrološka faza bo še posebej vplivala na nekatera znamenja kitajskega zodiaka. V tem članku bomo izpostavili tri kitajska zodiakalna znamenja, ki bodo najbolj občutila učinke retrogradnega Merkurja.

Vol: obdobje čustvenih in poklicnih pretresov

Za rojene v kitajskem znamenju vola bo to verjetno še posebej naporno obdobje. Retrogradni Merkur v Devici bi lahko vznemiril njihova čustva in jim otežil upravljanje osebnih in poklicnih odnosov. Pričakujejo lahko nepričakovane prepire in napetosti v odnosih z okolico. Na preizkušnji bo tudi njihova sposobnost komuniciranja, kar bo privedlo do nesporazumov in morebitnih konfliktov.

Tri kitajska zodiakalna znamenja, na katera bo septembra najbolj vplival retrogradni Merkur v devici
Tri kitajska zodiakalna znamenja, ki jih bo septembra najbolj prizadel retrogradni Merkur v devici

Negotovosti pri poklicnih projektih

Vpliv retrogradnega Merkurja bo čutiti tudi na poklicnem področju. Prebivalci vola lahko pri svojih projektih doživijo zamude in nepredvidene dogodke, kar jih bo prisililo, da bodo morali umiriti svoje ambicije in pregledati svojo strategijo. Svetujemo jim, naj v tem obdobju ne sprejemajo pomembnih odločitev, sicer tvegajo, da bodo ob vrnitvi Merkurja v direktno smer občutili posledice nepremišljenih odločitev.

Pes: nujna potreba po reorganizaciji

Tisti, ki so rojeni v kitajskem znamenju Psa, bodo s prihodom retrogradnega Merkurja v devici svoje vsakdanje življenje obrnili na glavo. Ta astrološka faza jih lahko privede do tega, da se vprašajo o različnih vidikih svojega življenja, tako osebnega kot poklicnega. Njihova običajna organiziranost bi se lahko izkazala za neučinkovito spričo ovir, ki se bodo pojavile v tem obdobju, kar jih bo prisililo, da ponovno razmislijo o svojem pristopu in pokažejo veliko prilagodljivost.

Izzivi v odnosih

Poleg organizacijskih skrbi se bodo prebivalci Psa v času retrogradnega Merkurja spopadali tudi z občutljivim čustvenim ozračjem. Lahko se soočijo z burnimi odnosi, v katerih ne bodo mogli obvladati prikritih konfliktov in razjasniti svojih čustev. Vendar jim bo to težavno obdobje na področju odnosov omogočilo, da okrepijo svoje vezi z najbližjimi, če jim bo uspelo usmeriti svoja čustva in jasno izraziti, kaj potrebujejo.

Petelin: spraševanje in motnje v komunikaciji

Nazadnje bo na rojene v kitajskem znamenju Petelina pomembno vplival tudi prihod retrogradnega Merkurja v Devico. Tako kot druga zgoraj omenjena znamenja se bo moral tudi Petelin soočiti z obdobjem introspekcije in preizpraševanja na več področjih svojega življenja.

Finančna in poklicna frustracija

Finančne in poklicne zadeve bodo v obdobju retrogradnega Merkurja za petelinje rodbine verjetno problematične. Biti bodo morali previdni in se izogibati impulzivni porabi ali prenagljenim kariernim odločitvam. Komunikacija v poklicni ekipi bi se lahko izkazala za težavno, vendar bo vztrajno prizadevanje za razjasnitev stvari pomagalo premagati te začasne ovire.

Napetosti v družini

Na osebni ravni je lahko družina vir napetosti za ljudi, rojene v znamenju Petelina, v času retrogradnega Merkurja. Odnosi med družinskimi člani so lahko napeti, zato se je treba izogibati pogovorom o določenih temah, ki bi lahko privedle do konflikta. Vendar bodo lahko Petelini to fazo izkoristili tako, da bodo okrepili svoje sposobnosti poslušanja in razumevanja drugih ter tako dolgoročno stkali trdnejše vezi.

Retrogradni Merkur v Devici bo nedvomno vplival na vsa znamenja kitajskega zodiaka, vendar bodo še posebej prizadeti Volji, Psi in Petelini. Bistveno je, da ti domačini prilagodijo svoj odnos izzivom, ki jih čakajo, in se zavedajo, da je to astrološko obdobje le začasno.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Astrologija » 3 kitajska zodiakalna znamenja, na katera bo septembra najbolj vplival retrogradni Merkur v devici