3 neustavljivi triki, da ugotovite, ali vas je nekdo blokiral na WhatsApp

WhatsApp je ena najbolj priljubljenih aplikacij za sporočanje na svetu z milijardami aktivnih uporabnikov. Včasih se ljudje zaradi različnih razlogov odločijo blokirati druge uporabnike. Če se sprašujete, ali vas je nekdo blokiral na WhatsAppu, so tukaj 3 nasveti, ki vam lahko pomagajo ugotoviti.

Nasveti, ki jih morate upoštevati pri ugotavljanju, ali ste blokirani:

  1. Preverite zadnji čas spletnega stanja in profilno sliko uporabnika
  2. Poskusite poslati sporočilo in opazujte dvojno kljukico
  3. Ustvarite skupino in vanjo poskusite dodati prizadetega uporabnika

Opozoriti je treba, da ti nasveti niso brezhibne tehnike in da lahko obstajajo druge razlage za opaženo vedenje. Vendar pa lahko nakažejo situacijo in vam omogočijo, da po potrebi sprejmete ustrezne ukrepe.

kako vedeti, ali nas je nekdo blokiral na WhatsApp
kako vedeti, ali nas je nekdo blokiral na WhatsApp

Namig št. 1: Preverite čas zadnjega stanja na spletu in sliko uporabniškega profila

Ena od prvih stvari, ki jih lahko storite, da ugotovite, ali vas je nekdo blokiral na WhatsApp, je, da preverite njegov profil. Ko vas uporabnik blokira, vam nekateri elementi njegovega profila morda ne bodo več vidni.

Čas zadnjega spletnega stanja

Če ste bili blokirani, boste morda opazili, da uporabnikov zadnji spletni status ni več na voljo. Možno pa je tudi, da ti podatki niso vidni zaradi uporabnikovih nastavitev zasebnosti. Čeprav je to morda znak, da ste bili blokirani, ni dokončen dokaz.

Profilna slika

Druga stvar, ki jo morate preveriti, je slika profila uporabnika. Če ste blokirani, morda ne boste mogli več videti njihove profilne slike ali pa bo zamrznila in se ne bo posodobila. Še enkrat, to je lahko tudi posledica uporabnikovih nastavitev zasebnosti, zato ni dokončen dokaz.

Nasveti, da ugotovite, ali ste blokirani na WhatsApp
Nasveti, da ugotovite, ali ste blokirani na WhatsApp

Nasvet št. 2: Poskusite poslati sporočilo in opazujte dvojno kljukico

Drug način, da ugotovite, ali vas je nekdo blokiral na WhatsApp, je, da mu poskusite poslati sporočilo. Ko pošljete sporočilo na WhatsApp, običajno vidite dve kljukici:

  • Prva siva kljukica, ki označuje, da je bilo sporočilo poslano iz vaše naprave
  • Druga siva kljukica, ki označuje, da je prizadeti uporabnik prejel sporočilo

Če se vam zatakne, verjetno ne boste nikoli videli druge sive kljukice. Sporočilo bo ostalo označeno kot “poslano”, ne pa kot “prejeto”. Vendar ne pozabite, da je to lahko tudi posledica težave z internetno povezavo ali stanja uporabnikovega telefona, zato to ni zanesljiv dokaz.

Ugotovite, ali vas je nekdo blokiral na WhatsApp
Ugotovite, ali vas je nekdo blokiral na WhatsApp

Nasvet št. 3: Ustvarite skupino in vanjo poskusite dodati zadevnega uporabnika

Končno lahko poskusite ustvariti skupino na WhatsApp in vanjo dodate osebo, za katero sumite, da vas je blokirala. Če ste res blokirani, te osebe ne boste mogli dodati v skupino in prejeli boste sporočilo z obvestilom, da dodajanje ni uspelo.

Ta metoda je zanesljivejša od prejšnjih dveh, saj je malo verjetno, da je uporabnik spremenil svoje nastavitve zasebnosti, da bi posebej preprečil pridružitev skupinam. Vendar vedno obstaja nekaj meja napake in tudi ta metoda ni brezhibna.

Če povzamemo, če menite, da vas je nekdo blokiral na WhatsApp, preverite čas njegovega zadnjega spletnega statusa, njegovo sliko profila, mu pošljite sporočilo in ga poskusite dodati v skupino. Ti nasveti vam lahko dajo predstavo o situaciji, vendar ne pozabite, da nobeden od njih ni brezhibna tehnika in da lahko obstajajo drugi razlogi za opaženo vedenje.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » 3 neustavljivi triki, da ugotovite, ali vas je nekdo blokiral na WhatsApp