5 naravnih in učinkovitih nasvetov, kako odgnati mravlje stran od doma in vrta

5 astuces naturelles et efficaces pour éloigner les fourmis de la maison et du jardin

Mravlje lahko hitro vdrejo v naše domove in vrtove ter povzročajo nevšečnosti in včasih celo škodo. Na srečo obstajajo naravni in učinkoviti nasveti za odganjanje teh majhnih žuželk brez uporabe kemikalij. Tu je 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali zaščititi dom in vrt pred vdori mravelj.

1. Uporabite beli kis kot repelent

THE Beli kis je odličen naravni repelent proti mravljam. Moti njihov vohalni sistem in jih učinkovito odganja. Za uporabo zmešajte en del belega kisa z enim delom vode v steklenici z razpršilom, nato pa mešanico popršite na območja, kjer so prisotne mravlje, ali na njihove vstopne točke v hišo. S to mešanico lahko očistite tudi delovne površine in tla, da preprečite, da bi se tam naselile mravlje.

5 naravnih in učinkovitih nasvetov, kako odgnati mravlje stran od doma in vrta
5 naravnih in učinkovitih nasvetov, kako odgnati mravlje stran od doma in vrta

Aplikacijo redno obnavljajte

Za ohranjanje učinkovitosti belega kisa je priporočljivo, da obnoviti prijavo vsak dan nekaj dni, nato pa po potrebi pogosteje.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

2. Ustvarite naravne ovire z repelentnimi rastlinami

Nekatere rastline lahko naravno odganjajo mravlje in jih lahko uporabite za obkrožanje vašega doma ali zaščito vašega vrta. Med temi rastlinami so:

  • sivka
  • Absint
  • Bazilika
  • ognjiči
  • poprova meta

posadi jih v bližini območij, ki jih želite zaščititi, in okoli vašega doma, da ustvarite pregrado za odganjanje mravelj.

Uporabite eterična olja teh rastlin

Če teh rastlin ne morete posaditi okoli svoje hiše, poskusite uporabiti njihove esencialna olja. V plastenki z razpršilom zmešajte nekaj kapljic eteričnega olja z vodo in popršite prizadeta mesta.

3. Preprečite mravljam dostop do hrane

Mravlje privlači hrana, še posebej sladka. Da bi jim preprečili vdor v vaš dom, upoštevajte nekaj preprostih pravil:

  • Hrano hranite v nepredušnih posodah
  • Redno čistite kuhinjo in delovne površine
  • Hitro odstranite ostanke hrane in drobtin
  • Izogibajte se puščanju hrane zunaj, na primer prezrelega sadja
Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

S temi dobrimi navadami boste omejili privlačnost svojega doma za mravlje in zmanjšali njihovo prisotnost.

4. Uporabite pasti za sodo bikarbono in sladkor

Drug naraven učinkovit način za odganjanje mravelj je uporaba pasti iz sode bikarbone in sladkorja. Soda bikarbona je strupena za mravlje ob zaužitju, medtem ko jih sladkor privablja. Za pripravo te pasti zmešajte en del sode bikarbone z enim delom sladkorja v prahu.

Postavite pasti blizu okuženih območij

Nato mešanico zajemajte v majhne posodice ali na aluminijasto folijo in jih postavite v bližino območij, kjer se mravljajo. Mravlje bo pritegnil sladkor, zaužile bodo tudi sodo bikarbono, ki jih bo postopoma izločila.

5. Blokirajte vstopne točke Ant

Da bi mravlje preprečile vdor v vaš dom, je pomembno, da blokirajo njihove vstopne točke. Redno pregledujte stene, podstavke in okna svojega doma, da ne opazite razpok ali lukenj, skozi katere bi lahko prešle mravlje.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Razpoke zatesnite s kitom

Uporabite tesnilo ali silikon, da zatesnite razpoke in preprečite vstop mravelj. Okrog vstopnih točk lahko potresete tudi diatomejsko zemljo, naravni insekticid, da mravlje odvrnete od približevanja.

Če upoštevate teh 5 naravnih in učinkovitih nasvetov, boste lahko pregnali mravlje stran od svojega doma in vrta, ne da bi se zatekli k škodljivim kemikalijam. Te metode lahko po potrebi prilagodite in jih kombinirate za optimalno zaščito.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » 5 naravnih in učinkovitih nasvetov, kako odgnati mravlje stran od doma in vrta