Baterija pametnega telefona se hitro izprazni zaradi teh 4 pogostih napak. Tukaj je opisano, kako odpraviti težavo!

Opazite, da je baterija pametnega telefona se hitro izprazni in ne veš zakaj? Kot uporabnik telefona je normalno, da želite podaljšati življenjsko dobo baterije svoje naprave. Vendar pa nekateri vsakodnevne napake lahko bistveno vpliva na življenjsko dobo baterije. V tem članku si bomo ogledali štiri najpogostejše napake, zaradi katerih se baterija telefona hitro izprazni.

Napaka št. 1: Uporaba neprimernega ali nekakovostnega polnilnika

Uporabi neprimeren ali nekakovosten polnilnik lahko vpliva na delovanje vaše baterije in povzroči hitro izpraznitev. Neprimeren polnilnik lahko povzroči pregrevanje ali celo poškodbo baterije. Če želite podaljšati življenjsko dobo baterije, uporabljajte kakovosten polnilnik, ki je združljiv z vašim telefonom.

Baterija vašega telefona se hitro izprazni _ Odkrijte 4 pogoste napake, ki se jim morate izogniti
Baterija vašega telefona se hitro izprazni _ Odkrijte 4 pogoste napake, ki se jim morate izogniti

Posledice slabega polnilca

 • Pregrevanje: polnilec slabe kakovosti lahko povzroči pregrevanje baterije, kar zmanjša njeno učinkovitost in dolgo življenjsko dobo.
 • Poslabšanje: neustrezen polnilnik lahko poškoduje baterijo in zmanjša njeno sposobnost zadrževanja napolnjenosti.
 • Počasno polnjenje: slab polnilnik lahko traja dlje, da napolni baterijo, zaradi česar morate imeti telefon dlje časa priključen na električno omrežje in povečati tveganje pregrevanja.

Napaka št. 2: Pustite, da aplikacije v ozadju porabljajo vašo baterijo

THE aplikacije v ozadju so tisti, ki še naprej delujejo, tudi ko jih ne uporabljate aktivno. Če teh aplikacij ne zaprete, lahko porabijo veliko kapacitete baterije, ne da bi se tega zavedali.

Pogoste napake, ki se jim morate izogniti, da preprečite hitro praznjenje baterije pametnega telefona
Pogoste napake, ki se jim morate izogniti, da preprečite hitro praznjenje baterije pametnega telefona

Kako se izogniti tej napaki?

 • Zaprite neuporabljene aplikacije: ne pozabite zapreti aplikacij, ki jih ne potrebujete ali jih ne uporabljate redno.
 • Upravljanje dovoljenj aplikacije: preverite nastavitve pametnega telefona, da vidite, katere aplikacije imajo dostop do določenih funkcij (kot je lokacija) in jih po potrebi onemogočite.
 • Uporabite upravitelja aplikacij: nekatere aplikacije vam omogočajo nadzor aplikacij v ozadju in omejitev njihove porabe energije.

Napaka št. 3: Previsoka svetlost

tam svetlost zaslona je eden od elementov, ki porabijo največ energije v vašem telefonu. Torej lahko previsoka svetlost dramatično skrajša življenjsko dobo baterije.

Nasveti za upravljanje svetlosti zaslona

 • Uporabi samodejni način: večina pametnih telefonov ponuja način samodejne svetlosti, ki prilagaja svetlost glede na osvetlitev okolice.
 • Ročno zmanjšajte svetlost: Če samodejni način ne deluje za vas, ročno prilagodite svetlost zaslona na udobno in energijsko učinkovito raven.
 • Varčujte z energijo pri uporabi določenih aplikacij: nekatere aplikacije, kot so igre, porabijo veliko energije. Ko uporabljate te aplikacije, zmanjšajte svetlost zaslona, ​​da prihranite energijo baterije.
Kako preprečiti, da se vam baterija telefona hitro izprazni
Kako preprečiti, da se vam baterija telefona hitro izprazni

Napaka št. 4: Ne optimizirate nastavitev pametnega telefona

Mnogi uporabniki se tega ne zavedajo pametni telefon ima funkcije varčevanja z energijo. Z optimizacijo nastavitev telefona lahko podaljšate življenjsko dobo baterije.

Nekaj ​​nasvetov za optimizacijo nastavitev telefona

 • Onemogočite nepotrebne funkcije: izklopite možnosti, kot so Bluetooth, lokacija ali Wi-Fi, ko jih ne uporabljate.
 • Optimizirajte nastavitve zaslona: nastavite čas zakasnitve zaslona in uporabite temno ozadje za varčevanje z energijo.
 • Uporabi način varčevanja z energijo: večina pametnih telefonov ima način varčevanja z energijo, ki omeji procese v ozadju, prilagodi delovanje telefona in zmanjša svetlost zaslona.

Če se izognete tem pogostim napakam, lahko uživate v daljši življenjski dobi baterije pametnega telefona. Tako boste porabili manj časa za iskanje električne vtičnice in več časa za uživanje v funkcijah, ki jih ponuja vaš telefon.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Baterija pametnega telefona se hitro izprazni zaradi teh 4 pogostih napak. Tukaj je opisano, kako odpraviti težavo!