Čiščenje predala za detergent z limono je najučinkovitejši trik za brezhiben rezultat

Redna uporaba pralnega stroja včasih povzroči nabiranje ostankov v predalu za detergent. Da bi preprečili neprijetne vonjave in zagotovili optimalno čistočo vašega perila, nujno je, da ta predel redno čistite. Ugotovite, kako uporabljati limona da bo to opravilo lažje in učinkovitejše.

Prednosti limone za čiščenje predala za detergent

Limona, znana po svojih dezinfekcijskih in razmaščevalnih lastnostih, je odličen zaveznik pri premagovanju umazanije v vašem pralnem stroju. Zaradi svoje naravne kislosti omogoča:

Kako očistiti predal za detergent z limono
Kako očistiti predal za detergent z limono?
 • Raztopite ostanke detergenta in mehčalca;
 • Odstranite bakterije in plesen;
 • Nevtralizira neprijetne vonjave;
 • Očistite in zasijajte plastične ali kovinske površine.

Poleg tega je limona ekološka in ekonomična rešitev v primerjavi s komercialnimi čistili.

Preprost način čiščenja predala za detergent z limono

Priprava potrebnih materialov

Za izvedbo te čistilne naloge boste potrebovali:

 1. limona;
 2. Uporabljena goba ali zobna ščetka;
 3. Čista krpa;
 4. Vroča voda.
Limona za brezhiben predal za detergent
Limona za brezhiben predal za detergent

Koraki čiščenja predala za detergent z limono

Tu so koraki, ki jih morate upoštevati, da dobite čist predal za detergent brez ostankov:

 1. Odstranite predal za detergent iz pralnega stroja: Večina pralnih strojev omogoča enostavno odstranitev tega predelka tako, da ga izvlečete. Če naletite na težave, si oglejte uporabniški priročnik;
 2. Limono prerežemo na dve polovici: Uporabite lahko tudi čisti limonin sok, če ga nimate pri roki;
 3. Z limono podrgnite neposredno po umazanih delih: Kislost limone deluje kot naravni odstranjevalec madežev in raztopi ostanke, nabrane v predalu za detergent;
 4. Počistite težko dostopna mesta: Za drgnjenje in odstranjevanje trdovratne umazanije uporabite staro zobno ščetko ali gobo;
 5. Temeljito sperite s toplo vodo: Prepričajte se, da ste odstranili vse ostanke limone, da preprečite, da bi perilo preveč dišalo;
 6. Posušite predal za detergent s čisto krpo: Preden ga vstavite nazaj v stroj, se prepričajte, da je popolnoma suh, da preprečite širjenje bakterij in plesni.

Dodatni nasveti za najboljše rezultate

Za dokončanje tega čiščenja je tukaj nekaj dodatnih nasvetov:

očistite predal za detergent z limono in belim kisom
očistite predal za detergent z limono in belim kisom

Združite limonin in beli kis za močan duo

THE Beli kis, tako kot limona, je znana po svojih lastnostih odstranjevanja vodnega kamna in razkuževanja. S kombinacijo teh dveh sestavin boste dobili izjemno zmes proti umazaniji. Limonin sok razredčite z belim kisom in mešanico vlijte na gobo, preden zdrgnete predal za detergent.

Zaženite prazen cikel pranja

Za vzdrževanje higiene vašega pralnega stroja je priporočljivo redno izvajati prazen cikel pranja, brez perila ali izdelka. Preprosto dodajte kozarec limoninega soka ali belega kisa v boben, nato zaženite program z visoko temperaturo (najmanj 60 °C).

Redno čistite tesnilo vrat

Ne pozabite preveriti in očistiti tudi gumijastega tesnila na vratih pralnega stroja, kjer se prav tako lahko nabirajo ostanki in plesen.

Če povzamemo, limona je močan zaveznik za učinkovito in naravno čiščenje predala za detergent v vašem pralnem stroju. Zahvaljujoč svojim lastnostim razmaščevanja in dezinfekcije odstranjuje umazanijo in neprijetne vonjave, hkrati pa spoštuje okolje.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Čiščenje predala za detergent z limono je najučinkovitejši trik za brezhiben rezultat