IQ test: menite, da ste kos takšnemu logičnemu izzivu?

test de qi - quel domino complète la série

Za vas smo ustvarili novo igro, ki vam bo pomagala izboljšati vaše sposobnosti sklepanja in računanja. Cilj igre je pogledati vsak kos domin na sliki in najti manjkajočega. IQ testi z dominami se pogosto uporabljajo in običajno merijo vašo sposobnost prepoznavanja vzorcev, analiziranja oblik in vzpostavljanja logičnih povezav.

IQ test: ali lahko ugotovite, katera domina zaključi serijo v manj kot 15 sekundah?

V tem posebnem testu IQ si boste morali ogledati spodnjo sliko in ugotoviti, katera figurica domin dopolnjuje niz. Pri iskanju rešitve boste znali uporabiti svojo logiko in ustvarjalnost. Pasti ni, vendar moraš biti mentalno oster, da najdeš rešitev.

iq test - katera domina zaključi niz - matematična uganka
Logični izziv

Domine: miselna igra, ki se pogosto uporablja za urjenje vaših intelektualnih sposobnosti

Igra domine naj bi izvirala iz Kitajske in so jo popularizirali Italijani v 18. stoletju. Igra je sestavljena iz kompleta 28 domin, na katerih so natisnjena različna števila. Igralci izmenično postavljajo svoje figure na mizo, pri čemer upoštevajo določena pravila.

Ko so figure postavljene, lahko igralci uporabijo strategijo za ustvarjanje nizov številk, da bi zmagali. Cilj je biti prvi igralec, ki bo položil vse svoje figure na mizo in dosegel točke za vsako ustvarjeno linijo domin.

Domine so odličen način za preživljanje časa s prijatelji ali družino, pa tudi zabaven način za izostritev vaših sposobnosti reševanja problemov.

Rešitev digitalnega IQ testa z dominami

Domino, ki dopolnjuje serijo tega matematičnega testa in figure “4-2”. Dejansko, če ste hitro opazili logično shemo izračuna te uganke, ste opazili, da je 3. vrstica rezultat razlike med vrstico 1 in vrstico 2. Tukaj so podrobnosti izračunov:

  • Stolpec št. 1: 4-1=3 in 3-2=2
  • Stolpec št. 3: 3-2=1 in 5-4=1

Rezultat, ki ga iščemo za stolpec domin št. 2, je torej: 6-2=4 in 2-0=2.

iq test - katera domina zaključi serijo - sprehod
rešitev

Ni vam bilo treba komplicirati s težkimi izračuni, samo razumevanje računske logike vam lahko pomaga najti rešitev v manj kot 15 sekundah.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » IQ test: menite, da ste kos takšnemu logičnemu izzivu?