IQ test: najboljši opravijo ta matematični izziv v manj kot 20 sekundah. In ti?

Test QI : 41-2=4

IQ testi so eden od prvih načinov za merjenje inteligence in kognitivne zmogljivosti. Ti testi so pogosto temelji na ugankah in izzivih kar je lahko koristno za spodbujanje logičnega mišljenja in kritičnega sklepanja. Uganke so lahko zelo raznolike, od matematičnega izračuna do natančnega opazovanja slike. Testi inteligenčnega kvocienta so torej dober način za treniranje možganov za iskanje ustvarjalnih rešitev za težave.

Danes imamo za vas poseben izziv. To je matematična enačba katerega rezultat je napačen, vendar mora biti pravilen. Vaše poslanstvo je, da premakniti dve vžigalici tako da je enačba uravnotežena. Imate 20 sekund, da to dosežete in se uvrstite med najboljše!

Izziv: Premakni 2 vžigalici, da bo enačba pravilna

IQ test: 41-2=4
IQ test

Ta vaja se morda zdi preprosta, vendar zahteva dobro opazovanje in popolno koncentracijo. Pozorno morate opazovati vse vžigalice, da razumete, kako jih premakniti, da dosežete želeni rezultat. Ključno je razmišljati izven okvirov, da bi našli najučinkovitejšo rešitev.

Uporabiti moramo tudi svoje matematično znanje in logične sposobnosti, da najdemo pravilno rešitev. Tako moramo upoštevati, da je 41-2=4. Imamo 20 sekund, da rešimo ta izziv! Vam bo torej uspelo uravnotežiti enačbo?

Rešitev matematičnega izziva z vžigalicami

Ste dobili rešitev v manj kot 20 sekundah? Torej, čestitke! Če tega izziva še niste opravili, ne skrbite. Rešitev je 11-2=9 in dali smo sliko, ki pojasnjuje, kako jo doseči.

IQ test - 41-2=4 - sprehod
rešitev

Ta izziv je zelo priljubljen na družbenih omrežjih, kot so Twitter, Instagram in Facebook. Mnogi uporabniki so preizkusili to uganko in svoje rešitve delili s prijatelji. Torej je čas, da preverite, ali ste našli pravo kombinacijo!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » IQ test: najboljši opravijo ta matematični izziv v manj kot 20 sekundah. In ti?