IQ test: preizkusite svojo inteligenco tako, da poskusite rešiti to matematično uganko v manj kot 25 sekundah

énigme mathématique - quel est le chiffre de la dernière ligne

Uganke in uganke so zelo priljubljene na internetu in družbenih omrežjih. te intelektualne izzive izostri naš um in nas spodbudi k razmišljanju. To je primer matematične enigme, ki vam jo predlagamo: Ali lahko najdete vrednost dveh manjkajočih števk v manj kot 25 sekundah?.

Cilj igre je izračunati vrednost dveh manjkajočih števk, ki sta predstavljeni z vprašaji. Ste pripravljeni na izziv?

IQ test: kateri številki dopolnjujeta piramido?

IQ testi so učinkovit način za merjenje človekovih kognitivnih sposobnosti. Namenjeni so testiranju sposobnosti možganov za razumevanje informacij. Ti testi so pogosto predstavljeni v obliki ugank, ki udeležencem omogočajo, da preizkusijo svoje znanja in njihovega razmišljanja.

matematična uganka - katera je številka v zadnji vrstici
IQ test

Ena izmed najbolj priljubljenih ugank je iskanje dveh skritih številk. Cilj te igre je izračunati vrednost dveh manjkajočih števk, ki sta predstavljeni z vprašaji.

Da bi to dosegli, moramo analizirati vse posredovane podatke in uporabiti določene matematične tehnike, da pridemo do pravilne rešitve. Ta dejavnost je koristna za razvoj našega sposobnost reševanja problemovkot tudi naša sposobnost logičnega razmišljanja.

Reševanje IQ testa zahteva dobro koncentracijo in vztrajnost. Vključuje razumevanje podanih informacij, analizo njihovih posledic in iskanje pravilnega odgovora z uporabo matematičnih tehnik.

Rešitev uganke

Števili 6 in 0 sta bili dve števki, ki sta manjkali za sestavo števila 4608.

Logika izračuna je, da vsako vrstico pomnožimo z 8:

  • 2. vrstica: 9×8=72
  • 3. vrstica: 72*8=576
  • Vrstica 4: 576*8=4608

Zahvaljujemo se vsem, ki so si vzeli čas za ta izziv in našli rešitev s svojim logičnim umom. Spodbujamo vse, da delijo ta izziv na družbenih omrežjih, da bodo drugi lahko uživali v njegovem reševanju.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » IQ test: preizkusite svojo inteligenco tako, da poskusite rešiti to matematično uganko v manj kot 25 sekundah