Kako enostavno in brez kemikalij očistiti pečico?

Umazana pečica ni le grda, ampak tudi nevarna za vaše zdravje. Zažgani ostanki hrane, ki se naberejo, lahko vplivajo na kakovost vaše hrane in povzročijo higienske težave. Na srečo obstajajo naravni in okolju prijazni nasveti za čiščenje pečice brez uporabe škodljivih kemikalij.

Metode sode bikarbone

THE Soda bikarbona je naraven in vsestranski izdelek, s katerim lahko temeljito očistite svojo pečico.

Kako preprosto očistiti pečico brez kemikalij
Kako enostavno očistiti pečico brez kemikalij?

Soda bikarbona in voda

Za to metodo zmešajte 3 žlice sode bikarbone z dovoljvodo da nastane gosta pasta. Testo razporedite po stenah pečice in rešetkah. Pustite delovati vsaj 30 minut, če je vaša pečica zelo umazana, lahko tudi čez noč. Nato z vlažno gobo obrišite pasto in umazanijo, ki jo je zrahljala. Izperite s čisto vodo in posušite s čisto krpo.

Soda bikarbona in beli kis

Ta kombinacija je še posebej učinkovita pri odstranjevanju trdovratnih madežev. Zmešajte 3 žlice sode bikarbone z dovolj belega kisa, da dobite pasto. Pasto nanesite na zamašene predele in pustite delovati od 30 minut do 1 ure. Nato zdrgnite z vlažno gobo in sperite s čisto vodo.

Metode, ki temeljijo na drugih vsakodnevni izdelki

Poleg sode bikarbone obstajajo tudi drugi naravni izdelki, s katerimi lahko očistite pečico brez uporabe škodljivih kemikalij.

Naravni nasveti za enostavno čiščenje pečice
Naravni nasveti za enostavno čiščenje pečice

limona

Limona je odličen naravni razmaščevalec in deodorant. Za čiščenje pečice z limono limono prerežite na pol in z mesnatim delom zdrgnite stene pečice. Pustite sok delovati približno 30 minut, nato obrišite z vlažno gobo. Izperite s čisto vodo in posušite s čisto krpo.

Sol

Sol je učinkovita tudi pri čiščenju pečice. Preprosto potresite sol po zažganih ostankih hrane, medtem ko je vaša pečica še topla (vendar ne vroča). Pustite, da se popolnoma ohladi, nato odstranite umazanijo z lopatico ali mehko krtačo. Obrišite z vlažno krpo, sperite in posušite.

Redno vzdrževanje in preventiva

Da bi se izognili čiščenju zelo umazane pečice, je priporočljivo izvajati redno vzdrževanje in upoštevati nekatere varnostne ukrepe.

Hitro in enostavno očistite svojo pečico na ekološki način
Hitro in enostavno očistite svojo pečico na ekološki način

Redno čiščenje

S čiščenjem pečice in njegove mreže po vsaki uporabi se boste izognili kopičenju zažganih ostankov hrane. Površinsko umazanijo lahko odstranite z vlažno krpo in milom, nato sperite s čisto vodo in posušite s čisto krpo.

Peki papir in zaprte posode

Če želite zmanjšati razlitje v pečici, uporabite papir za peko, ko pečete hrano, ki lahko brizga (na primer pice ali enolončnice). Podobno raje posode s pokrovi za enolončnice ali tekočine, ki se lahko prelijejo.

Prezračevanje in deodorizacija

Po vsaki uporabi odprite vrata pečice, da omogočite kroženje zraka in izpustite vonjave. Po potrebi postavite posodo z vročo vodo, ki vsebuje nekaj kapljic eteričnega olja limone ali sivke, da nevtralizirate neprijetne vonjave.

Skratka, čisto mogoče je enostavno in brez kemikalij očistiti pečico z ekološkimi metodami na osnovi sode bikarbone, belega kisa, limone ali soli. Redno vzdrževanje in preventiva sta ključnega pomena tudi za preprečevanje kopičenja zažganih ostankov hrane in ohranjanje zdrave pečice.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Kako enostavno in brez kemikalij očistiti pečico?