Kako narediti pričesko obstojnejšo? 5 nasvetov, ki jih morate vedeti

Comment faire tenir une coiffure plus longtemps

Vsaka ženska ve, da je ohranjanje brezhibne pričeske čez dan lahko izziv. Ne glede na to, ali imate ravne, skodrane ali valovite lase, obstaja nekaj trikov, ki jih morate poznati, da bo vaša pričeska obstojnejša. V tem članku bomo odkrili 5 glavnih nasvetov za dolgo obstojno pričesko.

Priprava je ključna

Če želite imeti obstojno pričesko, se skrivnost začne pri priprava las. Pravilna priprava zagotavlja, da so vaši lasje pripravljeni sprejeti in obdržati vašo pričesko ves dan.

Operite in pravilno obdelajte

Vse se začne z dobrim šamponom in balzamom, ki ustrezata vašemu tipu las. To pomaga odstraniti nečistoče in odvečno maščobo, ki lahko preprečujejo obstoj vaše pričeske.

Kako narediti pričesko obstojnejšo
Kako narediti pričesko obstojnejšo?

Pravilno sušenje

Po umivanju obvezno dobro posušite lase. Ostanki vlage lahko povzročijo kodranje las in naredijo vašo pričesko manj obstojno.

Uporabite prave izdelke

Izbira izdelki za lase prav tako igra pomembno vlogo pri obstojnosti vaše pričeske. Posebni izdelki lahko pomagajo popraviti pričesko in jo zaščitijo pred zunanjimi dejavniki, ki jo lahko pokvarijo.

Izdelki za oblikovanje

Izdelki, kot so pene, kreme in razpršila za oblikovanje, lahko vaši pričeski dajo dodatno obstojnost. Dodajo tudi plast zaščite pred vlago in vremenskimi vplivi.

Laki in fiksirji

Laki za lase in fiksatorji se uporabljajo za učvrstitev vaše pričeske in ji omogočijo, da je odporna na vremenske razmere in fizično aktivnost.

Obvladajte tehniko oblikovanja

Obvladajte tehniko oblikovanja je ključnega pomena za uspešno pričesko, ki se drži. Ne glede na to, ali uporabljate ravnalnik, kodralnik ali samo prste, morate vedeti, kako pravilno uporabljati ta orodja, da boste dosegli najboljše rezultate.

Styling na suhih laseh

  • Izogibajte se oblikovanju las, dokler so še vlažni. Oblikovanje las, ko so popolnoma suhi, pomaga preprečiti kodranje las in podaljša obstojnost pričeske.
  • Pred uporabo toplotnih orodij vedno uporabite sredstvo za zaščito pred vročino, da preprečite poškodbe zaradi vročine.

Popravljajte čez dan

Ne glede na to, kako popolno vam je uspelo narediti svojo pričesko zjutraj, bo verjetno potrebovalo nekaj popravki čez dan. Če imate pri roki nekaj sponk, lahko ohranite svojo pričesko nedotaknjeno.

  • Mini krtača: za osvežitev vaše pričeske skozi ves dan.
  • Mini sprej za oblikovanje: po potrebi obnovite obstojnost pričeske.
  • Sponke za lase: za vrnitev letve na svoje mesto.

spi pametno

Končno lahko celo vaša nočna rutina igra vlogo pri obstojnosti vaše pričeske. Spanje na svileni prevleki za blazino namesto na bombažni lahko pomaga zmanjšati trenje in s tem nakodranost. Poleg tega lahko lase čez noč spnete v visok, ohlapen čop z elastiko, ki se ne zapenja.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Kako narediti pričesko obstojnejšo? 5 nasvetov, ki jih morate vedeti