Kako odkleniti telefon, če ste pozabili pin kodo?

Comment déverrouiller votre téléphone si vous avez oublié le code pin ?

Dandanes zagotavljanje vašega mobilni telefon postala nepogrešljiva navada. Med različnimi možnostmi, ki so na voljo, je PIN koda je ena najpogostejših metod. Vendar včasih pozabimo na ta dragoceni sezam. V tem članku se naučite, kako odklenete telefon, če ste pozabili kodo PIN.

Pripravite kodo PUK

THE kodo PUK (Personal Unblocking Key) je edinstven osemmestni identifikator, ki odklene vašo kartico SIM, ko je zaklenjena po treh neuspešnih poskusih vnosa kode PIN. Sledite korakom, da poiščete in uporabite kodo PUK:

Kako odkleniti telefon, če ste pozabili pin kodo?
Kako odkleniti telefon, če ste pozabili pin kodo?
 1. Preverite podporo : Koda PUK je običajno zapisana na plastičnem držalu, v katerem je bila vaša kartica SIM ob dostavi. Če ste jo obdržali, jo poiščite, da poiščete kodo PUK.
 2. Obrnite se na svojega operaterja : Če ne najdete medija, ki vsebuje vašo kodo PUK, se obrnite na službo za stranke vašega telefonskega operaterja. Ko bo preveril vašo identiteto, vam bo lahko dal vašo kodo.
 3. Vnesite kodo PUK : Ko je koda PUK pridobljena, jo vnesite v telefon, da odklenete kartico SIM. Nato lahko izberete novo kodo PIN.
Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Ponastavitev telefona

Če ne morete pridobiti kode PUK ali če ne deluje, razmislite ponastavite telefon. Vendar ne pozabite, da bo ta metoda izbrisala vse podatke, shranjene v telefonu (stike, fotografije, aplikacije …). Evo kako:

 1. Preverite združljivost : Preverite, ali vaš telefon omogoča ponastavitev, ne da bi morali vnesti kodo PIN. Modeli in operacijski sistemi se razlikujejo glede na znamko, zato preverite pri proizvajalcu telefona.
 2. Varnostno kopirajte podatke : Pred ponastavitvijo telefona ne pozabite varnostno kopirati pomembnih podatkov (fotografij, stikov, opomb itd.) v računalnik ali storitev v oblaku.
 3. Nadaljujte s ponastavitvijo : Metoda se lahko nekoliko razlikuje glede na model vašega telefona. Za postopek, specifičen za vašo napravo, si oglejte uporabniški priročnik ali uradno spletno stran proizvajalca.

Primer za pametne telefone Android

Če želite ponastaviti pametni telefon Android, sledite tem korakom:

 • Izklopi telefon
 • Istočasno pritisnite in držite gumba »Glasnost +« in »Vklop«, dokler se na zaslonu ne prikaže logotip Android
 • S tipkama za glasnost se pomikajte po meniju in s pritiskom na gumb za vklop izberite “Brisanje podatkov/ponastavitev na tovarniške nastavitve”.
 • Potrdite ponastavitev tako, da izberete »Da — izbriši vse uporabniške podatke«
 • Izberite “Znova zaženi sistem zdaj”, da znova zaženete telefon.
Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Primer za iPhone

Če želite ponastaviti iPhone, sledite naslednjemu postopku:

 • Povežite svoj iPhone z računalnikom, v katerem je nameščen iTunes
 • Odprite iTunes in se prepričajte, da je posodobljen
 • Istočasno pritisnite in držite gumba »Domov« (ali »Glasnost –« za modele brez gumba Domov) in »Vklop«, dokler se ne prikaže logotip Apple, nato spustite gumb za vklop, medtem ko držite gumb Domov ali gumb za glasnost
 • Ko iTunes zazna vaš iPhone v načinu za obnovitev, izberite »Obnovi«, da začnete ponastavitev.

Uporabite aplikacijo tretje osebe

V skrajnem primeru lahko poskusite uporabiti a aplikacijo tretje osebe za odklepanje telefona. Na trgu je na voljo več aplikacij, ki trdijo, da lahko odklenejo vašo napravo, ne da bi potrebovali kodo PIN. Vendar se zavedajte morebitnih varnostnih tveganj za svoje podatke in poskrbite, da boste izbrali zanesljivo in varno aplikacijo.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Skratka, če ste pozabili kodo PIN, vam je na voljo več rešitev: uporaba kode PUK, ponastavitev telefona ali celo uporaba aplikacije tretje osebe. Raziščite te različne možnosti za ponovni dostop do svojega mobilnega telefona in poskrbite, da boste izbrali način, ki najbolj ustreza vaši situaciji.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Kako odkleniti telefon, če ste pozabili pin kodo?