Kako z domačimi in naravnimi repelenti golobe odgnati stran od balkona?

Golobi lahko povzročajo težave s higieno, hrupom in celo poškodujejo strukturo vašega balkona. V tem članku bomo izvedeli, kako se znebiti golobov z balkona z uporabo domačih in naravnih repelentov.

Doma narejeni repelenti za odganjanje golobov

Obstaja več preprostih in učinkovitih metod za ustvarjanje domačih repelentov, ki bodo golobe odgnali stran od vašega balkona. Tukaj je nekaj:

kako odvrniti golobe od balkona
kako odvrniti golobe od balkona?
 • Gospodinjski kis: Kis ima močan kisel vonj, ki ga golobi ne marajo. Kis lahko poškropite naravnost ali razredčen z vodo na površine, kjer običajno pristajajo golobi. Priporočljivo je, da operacijo redno ponavljate, da zagotovite njeno učinkovitost.
 • Esencialna olja : Eterična olja, kot so evkaliptus, poprova meta in limona, imajo odganjalne lastnosti za golobe. Nekaj ​​kapljic teh olj zmešajte v steklenički z razpršilom z vodo in poškropite po priljubljenih predelih golobov. Nanos obnovite vsak teden, da ohranite njihov repelentni učinek.
 • Črno milo: Črno milo se lahko uporablja tudi kot odganjalec golobov. Zmešajte žlico tekočega črnega mila z litrom vode in s to mešanico popršite balkon. Golobi sovražijo vonj mila in se zato ne bodo naselili na vašem balkonu.

Drugi nasveti, kako odvrniti golobe od svojega balkona

Poleg domačih repelentov obstajajo še drugi nasveti, kako preprečiti, da bi golobi prišli na vaš balkon:

naravne metode za odganjanje golobov
naravne metode za odganjanje golobov
 1. Odsevni predmeti: Odsevni predmeti lahko prestrašijo golobe. Na balkon lahko namestite kose ogledal, zgoščenke ali kovinske trakove, da ustvarite odseve, ki motijo ​​golobe.
 2. Konice proti golobom: Protigolobne konice so naprave, ki jih lahko pritrdite na robove balkona in tako preprečite pristajanje golobov. Na splošno jih je enostavno namestiti in jih je mogoče najti v večini trgovin z domačimi izdelki.
 3. Napeta nit: Če napnete tanko plastično žico ali žico iz nerjavečega jekla nekaj centimetrov nad površine, kjer golobi običajno pristanejo, jih lahko odvrnete od naselitve tam. Žica mora biti dovolj napeta, da zdrži njihovo težo in jih spravi iz ravnotežja, ko poskušajo pristati na njej.

Naravni repelenti za odganjanje golobov

Za odganjanje golobov z balkona lahko poleg domačih repelentov uporabite tudi naravne repelente. Naravni repelenti imajo prednost, da so okolju prijazni in neškodljivi za zdravje ljudi. Tukaj je nekaj primerov:

rešitve za odganjanje golobov z balkonov
rešitve za odganjanje golobov z balkonov
 • Repelentne rastline: Nekatere rastline, kot so sivka, rožmarin ali poprova meta, so znane po svojem odganjajočem učinku na golobe. Ta aromatična zelišča lahko posadite v lončke na balkonu, da jih preprečite.
 • paprike: Pekoča paprika je še en naraven način za odganjanje golobov. Lahko ga posadite na balkonu ali pa z raztopino zdrobljenega popra in vode poškropite površine, kjer običajno pristajajo golobi.
 • Spreji za odganjanje golobov: Obstajajo razpršila za odganjanje, posebej zasnovana za odganjanje golobov. Ti izdelki pogosto temeljijo na eteričnih oljih ali drugih naravnih sestavinah in se lahko nanesejo neposredno na območja, ki jih obiskujejo golobi.

Previdnostni ukrepi pri uporabi repelentov za golobe

Pri uporabi domačih ali naravnih repelentov za odganjanje golobov stran od vašega balkona je pomembno, da upoštevate nekatere varnostne ukrepe:

 1. Upoštevajte priporočene odmerke: Nikoli ne uporabljajte več kot priporočene količine repelentov, saj lahko povzročite zdravstvene težave sebi in bližnjim.
 2. Bodite pozorni na otroke in hišne ljubljenčke: Nekatere snovi, ki se uporabljajo kot repelenti, so lahko škodljive za majhne otroke in domače živali. Pazite, da ne pridejo v neposreden stik s temi izdelki.
 3. Najprej preizkusite na majhnem območju: Pred uporabo domačega ali naravnega repelenta na balkonu ga najprej preizkusite na manjši površini in preverite, ali ne povzroča neželenih učinkov (močnih vonjav, madežev ipd.).

Skratka, obstaja več načinov, kako golobe odgnati stran od vašega balkona z uporabo domačih in naravnih repelentov. Preizkusite različne rešitve in poiščite tisto, ki najbolj ustreza vaši situaciji.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Kako z domačimi in naravnimi repelenti golobe odgnati stran od balkona?