Kulinarične veselice na prostem: 6 zanesljivih načinov, kako med piknikom odgnati muhe

6 méthodes infaillibles pour tenir les mouches à l

Obroki na prostem so eden od preprostih življenjskih užitkov, ki pa jih lahko hitro pokvari prihod nezaželenih gostov: muhe. Te škodljivce privlačijo vonjave po hrani in lahko hitro postanejo invazivni. Prijetna vrtna zabava se lahko spremeni v stresno preizkušnjo, ko muhe začnejo letati po restavracijah in pristajati na hrani. na srečo obstaja veliko preprostih rešitevnaraven in učinkovit pri odganjanju teh vsiljivcev brez uporabe potencialno strupenih kemikalij.

Mirnost obedovanja na prostem se vrača! Nič več opazovanja neba za temi letečimi paraziti.

Prehranjevanje z muhami: Več kot neprijetnost je tveganje za zdravje

muhe niso le dražeči in neprijetni, predstavljajo tudi tveganje za zdravje. Te žuželke so navajene sesti na razpadajoče snovi in ​​lahko prenašajo bakterije, viruse in parazite, ki povzročajo bolezni. Njihova prisotnost lahko poveča tveganje za resne bolezni, ki se prenašajo s hrano, kot so salmoneloza, griža, hepatitis A, tifus in druge okužbe prebavil. Zato je nujno, da se čim bolj izogibamo njihovemu stiku s hrano in uvedemo ukrepe za odganjanje.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste
6 zanesljivih načinov za odganjanje muh
6 zanesljivih načinov za odganjanje muh

Genialne rešitve za preprečitev navala muh med piknikom

1. Pritožba na pihanje ventilatorja

Oboževalec je lahko dragocen zaveznik med poletnimi obroki. Njegova uporabnost daleč presega preprosto hlajenje ozračja. Zračni tokovi, ki jih ustvarja, lahko zmotijo ​​letenje muh, jim preprečijo, da bi se približale in pristale na hrani.

2. Odvraten vonj citronelinih sveč

Sveče Citronella so še eno učinkovito orožje proti muham. Poleg prijetnega vonja po citrusih odvračajo muhe in druge leteče žuželke od približevanja.

3. Beli kis, naravni repelent proti muham

beli kis, s svojim izrazitim vonjem je odličen odganjalec muh. Le malo te tekočine nalijte v skodelice, postavljene okoli mize, da preprečite muhe.

4. Rastline, okrasne in repelentne zaveznice

Nekatere rastline kot sivke, evkaliptusa ali geranije niso samo estetski, ampak tudi zelo učinkoviti pri odganjanju muh. Njihove naravne dišave odbijajo te leteče žuželke in zagotavljajo miren obrok.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

5. Nageljnove žbice, naraven in poceni repelent

Nageljnove žbice imajo vonj, ki ga muhe ne prenesejo, še posebej v kombinaciji z limono. Preprost citrus, prerezan na pol ali na štiri dele, posut z nekaj nageljnovimi žbicami, lahko postane naraven, učinkovit, ekološki in ekonomičen repelent.

Ti naravni in preprosti triki ne le odganjajo muh, ampak tudi izboljšajo vašo izkušnjo obedovanja na prostem. Za vašimi vrtnimi mizami, vašimi žari in pikniki je torej mir zagotovljen!

Povzetek strani

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Kulinarične veselice na prostem: 6 zanesljivih načinov, kako med piknikom odgnati muhe