Manj kot 3 % udeležencev je našlo pravi rezultat. A ta matematični izziv je tako preprost!

Uganke in intelektualni izzivi so zelo priljubljeni na internetu in v družabnih omrežjih. Miselne igre so odličen način za spodbujanje možganov in preizkusite svoje matematične sposobnosti. Danes vam ponujamo matematični izziv, ki bo preizkusil vaš IQ: poiščite rešitev te enačbe v manj kot 25 sekundah! Ste pripravljeni na izziv?

V tem testu je cilj preprost: izračunati rezultat zadnje enačbe. Za uspeh moraš poiskati vrednosti različnih elementov: jabolka, zvezka in svinčnika.

Misliš, da si dober v matematiki? Potem to dokažite! Si pripravljen na izziv? Potem začnimo!

IQ test: izračunajte rezultat enačbe v manj kot 25 sekundah

IQ testi so odličen način za preverjanje vaših matematičnih in logičnih sposobnosti, saj preverjajo vašo sposobnost reševanja enačb. uganke. Cilj tega izziva je izračunati rezultat enačbaz uporabo preprostih predmetov: jabolka, zvezka in svinčnika.

IQ test - reševanje enačbe jabolko knjiga svinčnik
IQ test

Čeprav se naloga sprva zdi težka, ne smemo pozabiti, da ne gre za uganko, temveč za nalogo, ki je namenjena ocenjevanju naše inteligence. Ključ do uspešno opravljenega testa je, da poiščemo vrednost vsakega elementa in izračunamo končni rezultat.

Ko se soočimo s tovrstno nalogo, je pomembno, da si vzamemo čas za razmislek o možnih rešitvah. in da skrbno preučimo vsak element.

Uporaba matematičnih orodij, ki so nam na voljo, nam lahko pomaga pri iskanju pravilnega rezultata, najbolje pa je, če začnemo s preprostim problemom, preden se lotimo bolj zapletenega vprašanja. Ko najdemo rešitev, lahko preidemo na naslednjo stopnjo testa IQ.

Rešitev vašega matematičnega izziva je razkrita!

Pravilni odgovor je 7! Zaradi vztrajnosti in skupinskega dela so ljudje našli rešitev tako, da so podrobno opisali vsako vrstico.

V prvi vrstici je bilo navedeno, da je vsako jabolko vredno 5, v drugi, da je funt vreden 8, in v tretji, da je vsak svinčnik vreden 10.

Na koncu je izračun v zadnji vrstici dal pravilen odgovor: jabolko (5) – knjiga (8) + svinčnik (10) = 7.

Toplo se zahvaljujemo vsem, ki so se lotili tega izziva in porabili čas za iskanje rešitve.

Ne oklevajte in delite ta izziv v družabnih omrežjih, da se ga bodo lahko lotili tudi drugi.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Manj kot 3 % udeležencev je našlo pravi rezultat. A ta matematični izziv je tako preprost!