Matematična uganka: koliko časa boste potrebovali, da najdete rešitev? Nekateri pridejo tja v manj kot 35 sekundah

Uganke, uganke in intelektualni izzivi so postali zelo priljubljeni na internetu in družbenih omrežjih. Reševanje matematične naloge je lahko ena izmed njih in to bomo videli danes. Ta izziv je sestavljen iz reševanja matematične enačbe. Želimo vedeti koliko časa boste potrebovali, da najdete rezultat zadnje vrstice.

Za začetek je tukaj pregled izziva:

  • 1. vrstica: Pes*Mačka=0
  • 2. vrstica: Pes+Mačka=7
  • 3. vrstica: 5+2*2=miška
  • Zadnja vrstica: Pes+Mačka+Miška=?

Da bi vedeli, koliko časa je potrebno za iskanje rešitve te enačbe, pojdimo k bistvu!

IQ test: koliko časa boste potrebovali, da najdete rešitev?

IQ testi in uganke so igre, ki vključujejo reševanje kompleksnih problemov. Cilj je izračunati rezultat niza vrstic, ki sestavljajo izziv, kot so:

  • Vrstica 1: Pes * Mačka = 0,
  • 2. vrstica: pes + mačka = 7,
  • 3. vrstica: 5 + 2 * 2 = miška,
  • Vrstica 4: Pes + Mačka + Miška = ?
test iq: kakšen je pravilen rezultat?
IQ test: kaj je pravilen rezultat?

Da bi našli rešitev, se je potrebno dobro osredotočiti in razmisliti o operacijah, ki jih je treba izvesti, in o posredovanih podatkih. Pomembno je, da si vzamemo čas, potreben za iskanje rešitve, saj je ni vedno enostavno odkriti.

Medtem ko lahko nekateri potrebujejo več minut ali več, da najdejo pravilen odgovor, bodo drugi prišli v nekaj sekundah. Vse je odvisno od vrste IQ testa in znanja, ki ga imamo. Drug način za pristop k tej vrsti situacije je preizkušanje različnih metod, dokler ne dosežete želenega rezultata.

Dolgo pričakovana rešitev

Tukaj je podrobna razlaga tega matematičnega izziva:

Da rešimo uganko, moramo vsaki živali dodeliti vrednost.

Za začetek si oglejmo prvi dve vrstici:

1. vrstica: Pes*Mačka=0. To pomeni, da mora biti ena od živali (bodisi pes ali mačka) nič, ker je vsako število, pomnoženo z nič, nič.

2. vrstica: Pes+Mačka=7. Ker vemo, da je ena od živali nič (iz prve vrstice), to pomeni, da mora biti druga žival 7, da je vsota pravilna.

Torej lahko sklepamo, da je pes 0 in mačka 7 ali obratno.

Potem si poglejmo vrstica 3 : 5+2*2=miška. Po pravilih vrstnega reda operacij je treba najprej izvesti množenje, tako da enačba postane 5+4=miška, kar pomeni miška=9.

Končno lahko zamenjamo psa, mačko in miško z njihovimi številskimi vrednostmi v zadnji vrstici.

Če je pes 0 in mačka 7, postane enačba: 0+7+9=16. Če je mačka 0 in pes 7, je enačba: 7+0+9=16. V obeh primerih je rezultat 16, kar potrjuje rezultat zadnje vrstice je res 16.

IQ test: kakšen je pravilen rezultat - odgovor
Odgovor na uganko

Vsem, ki ste sprejeli izziv in namenili čas iskanju rešitve, se iskreno zahvaljujemo. Vse spodbujamo k delite ta izziv na družbenih omrežjih tako da se lahko tudi drugi zabavajo s to uganko in vidijo, ali lahko ugotovijo odgovor.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Test IQ » Matematična uganka: koliko časa boste potrebovali, da najdete rešitev? Nekateri pridejo tja v manj kot 35 sekundah