Najboljši nasveti za čiščenje oken kot profesionalec, ne da bi pri tem puščali madeže

Skrb za vaša okna je bistvenega pomena za uživanje v čudoviti svetlobi in čist videz vaše notranjosti. Vendar pa jih ni vedno enostavno očistiti, ne da bi pustili sledi in dosegli brezhiben rezultat. V tem članku odkrijte 5 učinkovitih nasvetov za čiščenje oken brez madežev.

1. Uporabite beli kis in mlačno vodo

Beli kis je nepogrešljiv zaveznik za čiščenje oken. Dejansko ima lastnosti razmaščevanja in proti vodnemu kamnu, ki omogočajo premagovanje sledi na oknih. Za uporabo preprosto zmešajte en del belega kisa z dvema deloma tople vode.

nasveti za čiščenje oken brez puščanja sledi
nasveti za čiščenje oken brez puščanja sledi

Kako uporabiti to mešanico?

Če želite to narediti, vzemite stekleničko z razpršilom in mešanico izdatno razpršite po stekleni površini. Pustite delovati nekaj minut, nato obrišite s čisto, suho krpo iz mikrovlaken. Opazili boste, da sledi hitro izginejo in vaše okno ponovno pridobi ves sijaj.

2. Mešanici dodajte milo za posodo

Če se vam zdi, da prejšnja mešanica ni dovolj za premagovanje najtrdovratnejših madežev, poskusite svoji mešanici dodati žličko sredstva za pomivanje posode. Tekočina za pomivanje posode je tudi odličen razmaščevalec in bo povečala učinkovitost belega kisa.

Prava gesta za dobro čiščenje

Za čiščenje oken s to mešanico namočite čisto krpo iz mikrovlaken v raztopino in nato s krožnimi gibi podrgnite po stekleni površini. Kozarec nato sperite s čisto vodo, preden ga posušite z drugo čisto, suho krpo.

pomij okna
pomij okna

3. Uporabite zmečkan časopis

Časopis je učinkovit babičin nasvet za čiščenje oken brez madežev. V bistvu, časopis ima rahlo abrazivno teksturo, ki odstrani nakopičeno umazanijo, ne da bi opraskala stekleno površino.

Kako pravilno uporabljati časopis?

Zmečkajte nekaj listov časopisa, jih rahlo navlažite z vodo in nato s krožnimi gibi drgnite steklo. Ne pozabite zamenjati rjuhe takoj, ko postane preveč umazana. Zaključite tako, da steklo obrišete s čisto, suho krpo.

4. Odločite se za profesionalno čiščenje z otiralom za okna

Za rezultat, vreden profesionalcev, lahko investirate v otiralnik za okna. To priročno orodje vam bo pomagalo očistiti okna brez madežev in z minimalnim naporom.

kako pravilno očistiti okna
kako pravilno očistiti okna

Koraki za popolno čiščenje

  1. Začnite tako, da steklo navlažite z mešanico tople vode in belega kisa.
  2. Nato potegnite z otiralnikom po površini in delajte gibe v obliki črke S.
  3. Redno obrišite rezilo strgala s čisto krpo, da preprečite premikanje umazanije.
  4. Na koncu obrišite robove stekla s čisto, suho krpo iz mikrovlaken, da odstranite vse sledi izdelka.

Ne oklevajte in ponovite ta postopek, če po prvem prehodu še vedno opazite nekaj sledi.

5. Izberite pravi čas za čiščenje oken

Nenazadnje vedite, da odločitev za pomivanje oken vpliva tudi na končni rezultat. Pravzaprav se je priporočljivo izogibati najbolj vročim uram dneva ali sončnim dnevom, saj sonce pospeši sušenje izdelkov in spodbuja nastajanje sledi.

Kdaj očistiti okna?

Za začetek čiščenja raje oblačne dni ali zgodnje jutro ali pozno popoldne. Tako bo vaša mešanica imela čas, da dobro deluje na umazanijo, preden jo splaknete in obrišete, kar vam bo zagotovilo brezhiben rezultat.

Z upoštevanjem teh preprostih in učinkovitih nasvetov bi morali zdaj očistiti svoja okna brez sledi in pridobiti popolnoma čisto in svetlo površino. Ne oklevajte in prilagodite te nasvete glede na vašo situacijo in orodja, ki jih imate za optimalne rezultate. Veselo čiščenje!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Najboljši nasveti za čiščenje oken kot profesionalec, ne da bi pri tem puščali madeže