Nevarnost WhatsApp Pink: vse večja grožnja milijonom uporabnikov

Whatsapp pink danger

Prevara Whatsapp Pink trenutno terja svoj davek in predstavlja veliko nevarnost za uporabnike. Veliko število ljudi prejema sporočila, ki ponujajo posodobitev, imenovano ‘Whatsapp Pink’. V resnici gre za ponarejeno različico priljubljene aplikacije za sporočanje, ki lažno trdi, da ponuja izboljšano funkcionalnost. Ta sporočila pritegnejo uporabnike WhatsAppa tako, da jih pozivajo, naj kliknejo navedeno povezavo in prenesejo povezano aplikacijo.

Trojanec, preoblečen v mamljivo novost

Pravzaprav danes vsi uporabljajo WhatsApp za najrazličnejše stvari, zaradi česar je odlična tarča za hekerje, ki poskušajo s preprostim trikom socialnega inženiringa razširiti zlonamerno programsko opremo. Ne, WhatsApp ne postane rožnat iz kakršnega koli razloga, dejansko je potencialno zlonamerna aplikacija, za katero je MCMC menil, da je potrebna, da vse opomni na nevarnost lažnih aplikacij.

Whatsapp roza nevarnost
whatsapp roza

Posledica malomarnosti: dostop do osebnih podatkov

Na žalost s tem sleparji pridobijo dostop do osebnih podatkov uporabnika. Če v telefonu uporabljate WhatsApp, morate biti previdni, saj je Pink WhatsApp vstopil na trg. Prevaranti zavedejo uporabnike WhatsApp, da mislijo, da se je barva WhatsApp spremenila. V tem primeru se bo po posodobitvi WhatsApp njegova barva spremenila iz zelene v roza. Čeprav to ni res.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Napeljivo, a uničujoče lažno sporočilo

Pravzaprav prevaranti uporabnikom pošljejo povezavo za posodobitev WhatsAppa in trdijo, da bo nova posodobitev WhatsAppa prinesla nov vmesnik in nove funkcije. Toda to je lahko nevarno, ker gre za lažno aplikacijo, ki po namestitvi daje prevarantu popoln nadzor nad telefonom.

Kako se zaščititi pred to novo prevaro?

Da bi se izognili tej pasti, moramo ostati pozorni in nikoli ne nameščati aplikacij s povezav, ki so jih poslali neznanci ali nepreverjeni. Priporočljivo je tudi, da svoj operacijski sistem in aplikacije posodabljate, da boste izkoristili najnovejšo varnostno zaščito. Kot odgovor na vse večjo zaskrbljenost so organi kazenskega pregona po vsem svetu izdali rdeče opozorilo in uporabnike pozvali, naj bodo previdni in ne prenašajo aplikacije Pink WhatsApp.

Povečana pazljivost za večjo varnost

Uporabniki morajo vedno preveriti vir posodobitev in se izogibati klikanju na sumljive povezave. Edini varen način za posodobitev aplikacije je prek uradne trgovine z aplikacijami vaše naprave. Vsak drug način bi lahko ogrozil vašo napravo.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Ne smemo pozabiti, da roza različica WhatsApp ne obstaja. Ta govorica je strategija kibernetskih kriminalcev za krajo občutljivih informacij. Zato morate biti pozorni na različne grožnje in sprejeti dobre prakse za zagotavljanje varnosti vaših podatkov. Nikoli ne pozabite, da je vaša digitalna varnost v veliki meri odvisna od vašega vedenja na spletu.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Nevarnost WhatsApp Pink: vse večja grožnja milijonom uporabnikov