Nezmotljivi triki za preprečevanje padanja oblačil z obešalnikov

Comment éviter que les vêtements ne tombent des cintres

Pogosto je frustrirajoče videti, kako nam oblačila drsijo in padajo z obešalnikov, potem ko smo skrbno pospravili garderobo. Na srečo obstaja več preprostih in učinkovitih nasvetov, s katerimi se lahko izognete tej nevšečnosti. V tem članku boste izvedeli, kako varno obdržati svoja oblačila na obešalnikih, pa naj gre za naramnice, bluze, puloverje ali majice.

Izbira pravih vrst obešalnikov

Za začetek je izbira vrste obešalnika ključna za zagotovitev, da vaša oblačila ostanejo obešena. Dejansko niso vsi obešalniki primerni za vse vrste oblačil. Tukaj je nekaj nasvetov za izbiro pravih obešalnikov za vaša oblačila:

Kako preprečiti, da bi oblačila padla z obešalnikov
Kako preprečiti, da bi oblačila padla z obešalnikov?
  • Plastični obešalniki: So lahki in ekonomični, vendar so lahko manj trpežni. Idealne so za lažja oblačila, kot so majice in srajce.
  • Leseni obešalniki: Močnejši in trpežnejši so idealni za obešanje težjih oblačil, kot so plašči, jakne in pleteni puloverji.
  • Žametni obešalniki: Ti obešalniki so podloženi z mehkim materialom, ki preprečuje drsenje oblačil. Še posebej so primerni za občutljiva oblačila, kot so bluze, obleke in svileni izdelki.
  • Obešalniki s sponkami: Idealni za obešanje hlač in kril, ne da bi jih poškodovali ali zmečkali, zahvaljujoč nastavljivim sponkam trdno držijo oblačilo na mestu.

DIY nasvet: prilagodite svoje obešalnike

Če ne želite vlagati v nove obešalnike, lahko prilagodite tiste, ki jih že imate, da bodo bolj praktični in učinkoviti. Tukaj je nekaj idej za prilagajanje:

Zaviti obešalniki

Ovijanje traku ali tkanine okoli vrha vaših plastičnih ali lesenih obešalnikov lahko pomaga ustvariti nedrsečo površino za vaša oblačila. Izberite materiale, ki se bodo rahlo oprijeli tkanine vaših oblačil in preprečili drsenje.

Triki, da oblačila ne padejo z obešalnikov
Triki, da oblačila ne padejo z obešalnikov

Obešalniki pokriti z nogavicami

Drug preprost trik je, da staro nogavico povlečete čez vrh obešalnika. Ta metoda doda površini obešalnika nedrsečo teksturo, medtem ko rabljenemu predmetu da novo življenje.

Obešalniki z elastiko

Zavezovanje gumijastih trakov okoli vodoravne palice obešalnika lahko prav tako pomaga, da oblačila ostanejo na mestu. Bodite prepričani, da izberete dovolj široke in močne gumice, da se sčasoma ne raztegnejo.

Uporabite prave tehnike obešanja

Poleg izbire ali prilagajanja obešalnikov je ključnega pomena tudi, da oblačila pravilno obesite, da preprečite, da bi padla. Tukaj je nekaj nasvetov za pravilno obešanje različnih vrst oblačil:

Oblačila shranite na obešalnik, ne da bi padla
Oblačila shranite na obešalnik, ne da bi padla
  • Trakovi: Pri oblekah, bluzah in drugih oblačilih s tankimi naramnicami se prepričajte, da vsak trak namestite čez ramo obešalnika. Za obešanje teh predmetov za pas lahko uporabite tudi obešalnik s sponkami.
  • Puloverji: Puloverji in druge pletenine se lahko deformirajo, če jih nepravilno obesite. Namesto tega jih prepognite na pol in položite na vodoravno palico obešalnika, tako da rokave položite za palico za boljšo oporo.
  • majice s kratkimi rokavi: Da preprečite, da bi majice zdrsnile s plastičnih obešalnikov, jih obesite tako, da spodnji del oblačila povlečete čez vodoravno palico, nato pa ga zložite nase, da ustvarite zanko, ki bo držala majico na mestu.

Pomen prostora med obešalniki

Na koncu ne pozabite, da lahko preobremenitev omare poveča tudi verjetnost, da vam bodo oblačila padla z obešalnikov. Vzemite si čas za ustrezno organizacijo in razporeditev obešalnikov, da bo imel vsak kos oblačila dovolj prostora za »dihanje«. Prav tako bo lažje prepoznati in izbrati svoja oblačila pri izbiri dnevnega outfita.

Z uporabo teh preprostih in praktičnih nasvetov boste zagotovo ohranili svojo omaro urejeno in organizirano, ne da bi vas skrbelo, da bi vam dragocena oblačila padla in se zmečkala po tleh.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Nezmotljivi triki za preprečevanje padanja oblačil z obešalnikov