Odpravite celulit: ta zelo bazičen šport je idealen za odpravo pomarančne kože v nekaj tednih

Ko gre za boj proti celulitu, tisti grdi pomarančni lupini, ki se pojavi na stegnih, zadnjici in včasih celo na srednjem delu, je težko vedeti, kateri šport je najprimernejši za doseganje tega. Na srečo imamo odgovor: kolebnica. S tem preprostim, a izjemno učinkovitim športom lahko odpravite celulit ter povrnete gladko in čvrsto kožo.

Zakaj je skakalna vrv tako učinkovita proti celulitu?

Obstaja več razlogov, zakaj je skakanje vrvi še posebej primerno za boj proti celulitu:

 • Nagovarjanje ciljnih mišic: s pomočjo skakalnice aktivno vključite mišice stegen in zadnjice, kjer je običajno prisoten celulit. To omogoča učvrstitev teh predelov in s tem zmanjšanje videza pomarančne kože.
 • Izboljšan krvni obtok: skakalna vrv spodbuja tudi boljšo prekrvavitev nog in zadnjice. Optimalna prekrvavitev preprečuje nastanek celulita in prispeva k njegovi odpravi.
 • Kurjenje kalorij: Skakanje po vrvi je intenzivna kardio vadba, ki v kratkem času porabi veliko kalorij. Tako pomaga shujšati in s tem zmanjšati celulit, povezan z odvečno maščobo.
idealen šport za izginotje celulita
idealen šport za izginotje celulita

Kako vključiti skakalno vrv v svojo športno rutino?

Skakanje po vrvi je preprosta vaja, ki jo lahko vključite v svojo športno rutino, ne glede na to, ali ste začetnik ali strokovnjak. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč:

Poiščite primerno skakalno vrv

Izberite skakalno vrv, ki ustreza vaši velikosti in vašim potrebam. Nastavljive skakalne vrvi so idealne za iskanje popolne dolžine, medtem ko obtežene vrvi zagotavljajo še bolj intenzivno vadbo za stegna in zadnjico.

Nastavite frekvenco vadbe

Za najboljše rezultate je priporočljivo skakanje po vrvi vsaj trikrat na teden. Glede na vašo telesno pripravljenost lahko postopoma povečate trajanje in intenzivnost vaj.

Variacije vaj

Ne oklevajte in spreminjajte vaje s svojo skakalno vrvjo, da pridobite različne mišične skupine in se izognete monotoniji. Na primer, izmenjujte enostavne skoke, skoke s skupaj nogami ali celo prečne skoke, da izboljšate različne vidike svojega fizičnega stanja.

Primer anticelulitnega programa s skakalnico

Za lažji začetek je tukaj primer anticelulitnega programa, ki temelji na skakanju vrvi:

 1. Ogrevanje : začnite s 5 minutami lahkega ogrevanja, kot je korakanje na mestu ali izvajanje skokov.
 2. Posamezni skoki: nadaljujte s 3 serijami po 30 posameznih skokov, med vsakim nizom pa si vzemite 30 sekund počitka.
 3. Skoki z nogami skupaj: nato izvedite 3 nize po 20 skokov z obema nogama skupaj, med vsakim nizom pa si vzemite 30 sekund počitka.
 4. Prečni skoki: zaključite vadbo s 3 serijami po 10 navzkrižnih skokov, med katerimi si vzemite 30 sekund počitka.
 5. Obnovitev : zaključite s 5 minutami aktivnega okrevanja, kot je korakanje na mestu ali rahlo raztezanje mišic.

Druge zdravstvene koristi skakalne vrvi

Poleg odstranjevanja celulita ima skakanje po vrvi številne koristi za zdravje:

 • Krepitev srčno-žilnega sistema: skakanje po vrvi izboljša vašo vzdržljivost in kardiovaskularno zmogljivost.
 • Toniranje mišic: poleg stegen in zadnjice skakalna vrv nategne tudi mišice hrbta, rok in trebušnega traku.
 • Vzdrževanje kostne gostote: Kot vsaka udarna vadba tudi skakanje po vrvi pomaga ohranjati dobro kostno gostoto in preprečuje osteoporozo.
 • Lajšanje stresa: končno, redna vadba skakanja po vrvi lahko pomaga pri lajšanju stresa in izboljšanju splošnega počutja.

Skakanje vrvi je učinkovit način, da se znebite celulita in uživate v številnih drugih koristih za zdravje. Vključite ga v svojo športno rutino še danes in opazujte rezultate na svoji pomarančni koži!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Odpravite celulit: ta zelo bazičen šport je idealen za odpravo pomarančne kože v nekaj tednih