Osebnostni test: gre mačka po stopnicah gor ali dol? Ugotovite, kaj vaš odgovor pove o vas

test de personnalité : est-ce que le chat monte ou descend les escaliers

V središču navadne podobe potepuške mačke na stopnišču se pravzaprav skriva močan psihološki razkrivalec, ki človeštvo razdeli na dva nasprotujoča si klana: optimisti in pesimisti. Glede na vaše dojemanje smeri, ki jo je ubrala mačka, se lahko razkrije vaša življenjska filozofija.

Ne šteje tisto, kar gledaš, ampak tisto, kar vidiš. -Henry David Thoreau

Mačka, ki se vzpenja po stopnicah: zagrizeni optimist

Če vaši možgani sliko interpretirajo kot mačjo plezanje po stopnicah, verjetno spadate v skupino veselih optimistov. Ti posamezniki nenehno iščejo možnosti, rast in latentni potencial v svetu okoli sebe.

Vizija te vzpenjajoče se mačke je znak navzgor usmerjenega duha, ki se dviga nad nestanovitnostjo življenja. Tisti, ki mačko dojemajo kot plezajočo po stopnicah, so pogosto ambiciozenki želijo doseči nove višine, ne glede na ovire, ki jim stojijo na poti.

osebnostni test: gre mačka po stopnicah gor ali dol
osebnostni test: gre mačka po stopnicah gor ali dol?

Mačka, ki prihaja po stopnicah: obveščeni pesimist

Po drugi strani pa, če dojemate mačko spuščanje po stopnicah, morda imate bolj skeptičen pogled na življenje, ki odraža bolj pesimistično filozofijo. Ta pogled je morda zakoreninjen v vaših življenjskih izkušnjah ali morda odraz določene previdnosti, pridobljene zaradi neugodnih srečanj.

Pesimisti svojega zaupanja ne dajo zlahka. Oni izračunati njihova gibanja, analizirati svoje možnosti in so pogosto skeptični do tistih, ki se jim zdijo preveč ustrežljivi. Čeprav se ta drža morda zdi obrambna, krepi njihovo ostrino in vpogled v njihove odnose, zato jih je zelo težko preslepiti.

Ogledalo duše

Lepota te analize je v tem, da ni pravilnega ali napačnega odgovora, ne glede na to, v katero smer mačka ubere vaše oči. Vsakdo dojema svet skozi prizmo lastnih izkušenj in značaja. Test mačka na stopnicah je samo eden psihološko orodje med drugim namenjeno temu, da nam pomaga bolje razumeti svoje lastne percepcije in jih postaviti v perspektivo.

Ne glede na to, ali se mačka vzpenja po stopnicah ali se spušča po njih, ta preprosti test ponuja fascinanten vpogled v pogosto neraziskane globine naše psihe. Opozarja nas, da je zaznavanje zelo oseben pojav, ki ga oblikuje množica dejavnikov, tako zavednih kot nezavednih.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Osebnostni test: gre mačka po stopnicah gor ali dol? Ugotovite, kaj vaš odgovor pove o vas