Osebnostni test: kaj najprej vidite? Ugotovite, ali ste optimistična oseba ali ne

Test de personnalité : êtes-vous une personne optimiste

Svet psihologije je poln orodij za boljše razumevanje lastne osebnosti. Eden od njih je test vizualne percepcije, kjer izstopata dve figuri: ženska in ptica. Katero najprej vidite? Vaš odgovor lahko razkrije, ali ste optimist ali ne. Z določitvijo prve številke, ki jo ločite, lahko odkrijete nepričakovano interpretacijo svojega življenjskega zornega kota.

Naše zaznave so pogosto odraz naše notranje resničnosti. Kar najprej vidimo na kompleksni podobi, lahko veliko pove o naši osebnosti.

Osebnostni test: ali ste optimistična oseba
Osebnostni test: ali ste optimistična oseba

Ko ptica prvič prileti v tvoj pogled

Če je ta ptica najprej pritegnila vašo pozornost, verjetno ste eden tistih ljudi, ki se nenehno sprašujejo, tudi ob najmanjših podrobnostih. Ste eden tistih, ki težave predvidite, preden se pojavijo, do te mere, da vam včasih preprečijo izvedbo vaših projektov, ker se bojijo, da se ne bodo uresničili. Tak pesimizem vam lahko škoduje, za vas pa bi bilo koristno, če bi se naučili sprostiti in zaupati vase.

Ta težnja, da kozarec vidite kot napol prazen in ne na pol poln, lahko odraža pomanjkanje zaupanja v lastne sposobnosti. Ste diskretna oseba, ki raje ostane v senci, kot da bi se izpostavila. Vašo veliko radovednost žal pogosto ovira strah pred neuspehom.

Zamisel, da gre lahko vse narobe, vas grozi, zaradi strahu, da bi se znašli brez ničesar. Pomembno je razumeti, da je življenje igra tveganja. Včasih ne dobimo tistega, kar želimo, a velja tudi obratno. S pozitivnim odnosom boste odkrili, da se lahko na različnih področjih vašega življenja zgodijo neverjetni dogodki. Optimizem je dragocena lastnost, ki jo je treba gojiti. Lahko vam pomaga doseči cilje, za katere ste mislili, da so nedosegljivi. Prav tako lahko odpre nova vrata in ustvari priložnosti.

Ko se ženska prvič pojavi v tvojih očeh

Če je to ženska, ki ste jo najprej opazili, ste najverjetneje optimistična oseba. Pogosto vas imajo za velikega sanjača, saj imate veliko sanj in ambicij in zdi se, da vas nič ne more odvrniti od vaše poti do uresničevanja vaših ciljev. Hrepenite po boljšem življenju in trudiš se uresničiti svoje sanje. Tudi če včasih doživite razočaranje, vas neuspeh nikoli ni preprečil, da bi sledili svojim sanjam. To je čudovit način pristopa k življenju.

Zaupaš vase in v svoje sposobnosti. Z leti in svojimi izkušnjami ste realizirali številne projekte. Torej veste, česa ste sposobni. Ko naletiš na oviro, ne obupaš in iščeš načine, kako jo premagati. Ne mislite samo, da je nemogoče, boriš se, dokler “nemogoče ne postane mogoče”.

Ta odločnost je občudovanja vredna, vendar je priporočljivo tudi občasno vzeti odmor. Tako ste osredotočeni na doseganje svojih ciljev, da včasih pozabite poskrbeti zase, kar je prav tako pomembno. Vzeti čas ne pomeni obupati. Nasprotno, kaže, da ste pripravljeni razmišljati o najboljšem koraku. Malo odmora vam lahko tudi pomaga razvrstiti svoje projekte in določiti prednostne naloge. To je tudi način za izboljšanje vaše organizacije, kar bi lahko pospešilo uresničitev vaših sanj.

Najpomembnejša stvar, ki si jo morate zapomniti

Ne glede na to, katero figuro ste najprej videli, je pomembno vedeti, da vsaka percepcija, vsaka interpretacija nosi s seboj nekaj resnice, vendar ni dokončen stavek. Vsi imamo priložnost, da se razvijamo, spreminjamo, učimo in rastemo. Ne glede na to, ali ste najprej videli ptico ali žensko, ne pozabite, da je vaš pogled na svet edinstven in dragocen. Predvsem ne pozabite, da je vaša sposobnost, da ste optimistični ali pesimistični, prilagodljiva in da je na njej mogoče delati. Kot je dejal Winston Churchill:

Pesimist vidi težavo v vsaki priložnosti; optimist vidi priložnost v vsaki težavi.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Osebnostni test: kaj najprej vidite? Ugotovite, ali ste optimistična oseba ali ne