Osebnostni test: kako se soočate s kritiko? Ugotovite, kaj najprej vidite

Osebnostni testi so pomemben način za razumevanje, kako ljudje delujejo in se odzivajo na situacije. Lahko nam pomagajo, da se bolje spoznamo in nam pomagajo rasti v odnosih, karieri in osebnem življenju. Ta osebnostni test se osredotoča na to, kako se ljudje odzivajo na kritiko, in temelji naideja, da način, kako ljudje ravnajo v teh situacijah, razkriva veliko o njihovi osebnosti.

Pri tem preizkusu boste morali pogledati sliko in povedati, kaj ste najprej videli. Vaš odgovor bo nato povezan z različnimi vidiki vaše osebnosti. Ko boste opravili ta test, boste dobili jasnejšo sliko o tem, kako se lotevate kritike in kako le-ta vpliva na vaše vedenje.

Ste se kdaj vprašali, kako prenašate kritiko? Pridite in odkrijte s tem osebnostnim testom, kako vpliva na vaše vedenje in vašo osebnost.

Kritika je način za izboljšanje vaše produkcije, ne za napad na vašo osebo

Osebnostni test: kako se soočate s kritiko
kako se soočaš s kritiko?

V skladu s tem citatom opravimo ta test, da bomo bolje razumeli, kako ravnamo v teh situacijah. Vaš odgovor vam bo omogočil vpogled v vidike vaše osebnosti in vam pomagal bolje spoznati sebe. Ste torej pripravljeni odkriti rezultate?

Dovzetnost za kritiko (ki jo predstavlja poredni pes)

Ljudje ki najprej poglej porednega psa lahko veljajo za bolj dojemljive za kritiko in bolj verjetno bodo izkoristile te povratne informacije.

biti kritiziran
biti kritiziran

Lahko se umaknejo, prisluhnejo povratnim informacijam in jih integrirajo napredek.

Razumejo, da je kritika lahko konstruktivna in so pripravljeni delati na svojih slabostih.

Ljudje, občutljivi na kritiko (predstavlja jih agresivna mačka)

Ljudje, ki prvi vidijo agresivna mačka lahko več občutljiv na kritiko.

Lahko se počutijo prizadete ali napadene, ko prejmejo negativne povratne informacije, in imajo težave pri razlikovanju med konstruktivno in zlonamerno kritiko.

reagirati na kritiko
reagirati na kritiko

Ti ljudje bodo morda morali delati na svojem samozavest in njihovo sposobnost sprejemanja kritike, da bi rasli in uspevali.

Na kritiko se odzovite z modrostjo in prijaznostjo

Ko si enkrat vzamemo čas, da razumemo svojo prvotno reakcijo na kritiko, se lahko naučimo zavzeti bolj umirjeno in odprto perspektivo. Ko stopimo korak nazaj, lahko bolje ocenimo situacijo in poiščemo konstruktivne rešitve za odgovor na kritike.

Prav tako lahko preučimo njihove prednosti in slabosti ter te informacije uporabimo za izboljšanje lastne uspešnosti. Zahvaljujoč temu osebnostnemu testu smo lahko odkrili, kako se na kritiko odzvati z modrostjo in dobrohotnostjo; če ta test delimo s prijatelji, se lahko vsi skupaj naučimo ravnati s kritiko!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Osebnostni test: kako se soočate s kritiko? Ugotovite, kaj najprej vidite