Popolni sončni mrk 20. aprila 2023 in retrogradni Merkur: na vidiku so veliki pretresi za 12 znamenj zodiaka!

JAZ’popolni sončni mrk 20. aprila 2023 je velik astralni dogodek, ki bo imel posledice na naše vsakdanje življenje, predvsem na astrološkem področju. Ta mrk sovpada z obdobjem retrogradni merkur, planet, povezan s komunikacijo in trgovino. THE Zodiakalna znamenja bo zato v tem obdobju doživela velika presenečenja in preobrate.

Kaj moramo vedeti o popolnem sončnem mrku 20. aprila 2023?

Popolni sončni mrk se zgodi, ko Luna preide med Zemljo in Sonce ter popolnoma ali delno zakrije sončno svetlobo. 20. aprila 2023 popolni sončni mrk bo viden iz delov Avstralije, Azije in Oceanije. Ta redek dogodek pogosto povzroči spremembe in motnje v naših življenjih, še posebej, če ga spremljajo drugi astralni pojavi, kot je to primer pri retrogradnem Merkurju.

kakšen vpliv bo imel sončni mrk 20. aprila 2023 na znake zodiaka
kakšen vpliv bo imel sončni mrk 20. aprila 2023 na znake zodiaka?

Retrogradni Merkur: čas nesporazumov in zamud

Merkur retrograden je obdobje, ko se zdi, da se planet Merkur upočasni in obrne po nebu. Čeprav gre le za optično prevaro, je to obdobje pogosto sinonim za težave pri komunikaciji in izmenjavi. Zamude, nesporazumi in nepričakovano so nekaj običajnega v času retrogradnega Merkurja, ki se zgodi tri do štirikrat na leto.

Zodiakalna znamenja, na katera retrogradni Merkur najbolj vpliva

Nekateri ljudje so morda bolj občutljivi na učinke retrogradnega Merkurja, še posebej znaki zodiaka, ki jim vlada ta planet: Dvojčka in Devica. Vendar pa morajo vsa znamenja zodiaka ostati pozorna in sprejeti previdnostne ukrepe, da se izognejo nevšečnostim, povezanim s tem težavnim obdobjem.

popoln sončni mrk
popoln sončni mrk

Skupni vpliv popolnega sončnega mrka in retrogradnega Merkurja na astrološka znamenja

Energija popolnega sončnega mrka v kombinaciji z retrogradnim Merkurjem bo verjetno povzročila veliko presenečenj in preobratov v življenju 12 znakov zodiaka. Tukaj je neizčrpen seznam glavnih vplivov, ki bi jih ti astralni pojavi lahko imeli na vsako znamenje:

 1. Oven : To obdobje bi vas lahko spodbudilo, da pregledate svoje prednostne naloge in podvomite v nekatere odločitve, sprejete na hitro.
 2. Bik: Popolni sončni mrk in retrogradni Merkur bi lahko motila vaše ljubezensko življenje in vas prisilila, da se spopadate z občutljivimi situacijami.
 3. dvojčka: Ti astralni dogodki lahko povzročijo napetost v vaših prijateljskih ali družinskih odnosih, predvsem zaradi nesporazumov ali neizrečenih stvari.
 4. Rak: Vaše delo in dnevna organizacija bi se lahko v tem obdobju postavila na glavo. Bodite potrpežljivi in ​​naj vas čustva ne prevzamejo.
 5. lev: Ta astralna konjunkcija bi lahko poudarila nekaj nezadovoljstva ali frustracij, ki jih čutite že nekaj časa. Čas je, da vzamete stvari v svoje roke in naredite nekaj pozitivnih sprememb v svojem življenju.
 6. devica : Skupni učinki popolnega sončnega mrka in retrogradnega Merkurja lahko povzročijo težave pri komunikaciji z ljudmi okoli vas, zlasti v vašem paru ali družini.
 7. Ravnovesje : V tem obdobju boste morda morali pregledati določene projekte ali ambicije, ki ne ustrezajo več vašim trenutnim željam. Ne bojte se sprememb in sledite svoji intuiciji.
 8. Škorpijon: Motnje, ki jih povzročajo ti astralni pojavi, lahko vplivajo na vašo finančno stabilnost. Bodite previdni in se izogibajte impulzivnemu zapravljanju.
 9. Strelec: Popolni sončni mrk in retrogradni Merkur bi vas lahko naredila bolj čustvene in občutljive kot običajno. Vzemite si čas, da se ponovno osredotočite nase in poskrbite za svoje potrebe.
 10. Kozorog: Zaradi teh astralnih dogodkov lahko podvomite v določena prepričanja ali gotovosti, ki so že dolgo zakoreninjena. Ostanite odprti za nove ideje in poglede.
 11. Vodnar: To obdobje bi vas lahko spodbudilo, da ponovno vzpostavite stik s starimi znanci ali obudite pretekla prijateljstva. Izkoristite priložnost in ocenite, kaj vam je v odnosih pomembno.
 12. ribe: Popolni sončni mrk in retrogradni Merkur lahko povzročita nepričakovane in destabilizirajoče situacije v vašem poklicnem življenju. Ostanite prepričani v svoje sposobnosti in se prilagodite nevarnostim.

Nasveti za preživetje tega nemirnega časa

Da bi čim bolj zmanjšali negativne učinke popolnega sončnega mrka in retrogradnega Merkurja, je tukaj nekaj koristnih nasvetov:

vpliv popolnega sončnega mrka na znamenja zodiaka
vpliv popolnega sončnega mrka
 • Bodi potrpežljiv : Zamude in nepredvideni dogodki so v času retrogradnega Merkurja pogosti. Ne dovolite si, da bi vas premagala frustracija in znajte stvari jemati filozofsko.
 • Jasno komunicirajte : Izogibajte se nesporazumom tako, da bodite natančni in jedrnati v svojih izmenjavah. Ne oklevajte in prosite za pojasnila, če so potrebna.
 • Ostanite prilagodljivi : Načrti se lahko v tem obdobju hitro spremenijo. Prilagodite se novim situacijam in po potrebi bodite pripravljeni spremeniti potek svojih projektov.
 • Stopite korak nazaj : Energija popolnega sončnega mrka lahko povzroči čustveni pretres. Dajte si čas za razmislek in analizo sprememb, ki se dogajajo v vašem življenju.

Skratka, popolni sončni mrk 20. aprila 2023 in retrogradnost Merkurja bosta prinesla presenečenja in pretrese za vsa znamenja zodiaka. Bistveno je, da se zavedamo teh astralnih vplivov in sprejmemo potrebne ukrepe, da gremo skozi to obdobje z vedrino in odpornostjo.

Preberite tudi:  21. september 2023 je najsrečnejši dan za ti dve kitajski astrološki znamenji
Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Astrologija » Popolni sončni mrk 20. aprila 2023 in retrogradni Merkur: na vidiku so veliki pretresi za 12 znamenj zodiaka!