Poznate teh 5 rastlin, ki učinkovito odganjajo domače pajke?

5 plantes qui repoussent efficacement les araignées

Ste naveličani pajkov, ki napadajo vaš dom? Ne bodite panični ! V tem članku vam bomo predstavili 5 naravnih rastlin ki imajo sposobnost odganjati te nezaželene. Uživali boste lahko v notranjosti brez teh nadležnih in včasih strašljivih živalic.

1. Sivka

tam sivka je zelo cenjen zaradi svoje prijetne dišave in sproščujočih lastnosti. Toda ali ste vedeli, da je tudi ena od odganjalnih rastlin proti pajkom? Vonj te rastline je namreč še posebej moteč za te žuželke, ki se potem raje držijo na razdalji. Če želite izkoristiti njene prednosti, posadite nekaj metrov sivke blizu vhoda v hišo ali postavite nekaj šopkov. Poleg tega je sivka učinkovita tudi pri odganjanju komarjev, zaradi česar je odlična rastlina za vaš vrt.

5 rastlin, ki učinkovito odganjajo pajke
5 rastlin, ki učinkovito odganjajo pajke

2. Melaleuca alternifolia

Poznan tudi kotčajevec, melaleuca alternifolia je še ena rastlina, ki odganja pajke. Ta vrsta, ki izvira iz Avstralije, ima liste, katerih eterično olje se uporablja zaradi številnih zdravilnih lastnosti, vključno z antiseptičnimi in protivnetnimi. Za zaščito pred pajki kanite nekaj kapljic tega eteričnega olja na vato in jo položite na mesta, kjer ste opazili pajke. Ne pozabite redno obnavljati aplikacije, da ohranite njeno učinkovitost.

Preberite tudi:  Ta čudovit babičin nasvet vam omogoča, da imate zobe, ki so bolj beli od belih!

3. Poprova meta

tam poprova meta je rastlina, ki ima več koristi, tako za zdravje kot za vrt. Ima sicer antispazmodične, analgetične ali celo prebavne lastnosti, je pa tudi odličen naravni repelent proti številnim insektom, tudi pajkom. Slednje moti njegov močan in oster vonj. Tako lahko poprovo meto posadite ob vhodih v svoj dom ali pa njeno eterično olje uporabite kot repelent za notranje prostore. Vendar pazimo, da ne pretiravamo, saj lahko meta postane invazivna, če je ne zatiramo.

4. Konjski kostanj

THE Indijsko rjava, imenovan tudi vodni kostanj, je sadež, ki odganja pajke. Prisotnost saponina, strupenega glukozida v divjem kostanju, dejansko izzove obrambno reakcijo pri teh živalih, ki nato poskušajo pobegniti. Če želite izkoristiti njegove prednosti, postavite nekaj divjega kostanja v prostore, kjer ste opazili pajke, ali blizu oken in vrat. Ta metoda ni samo učinkovita, ampak tudi ekonomična in okolju prijazna.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

5. Limona

Malo je znanega, a limona je tudi izbrani zaveznik za odganjanje pajkov stran od vašega doma. Slednje moti značilen vonj po citrusih in se jim zato izogibajo približevanja. Če želite izkoristiti njegove prednosti, preprosto redno drgnite vratne in okenske okvirje s polovico limone ali uporabite njeno eterično olje kot repelent, s katerim poškropite mreže in prehode pajkov. Kot bonus bo ta trik v vašo notranjost vnesel tudi pridih svežine in čistoče!

Nekaj ​​dodatnih nasvetov

  • Poleg uporabe teh repelentnih rastlin ne pozabite redno čistiti hiše in odstraniti pajčevine, da omejite njihovo širjenje.
  • Če kljub vsem tem previdnostnim ukrepom pajki še vedno napadajo vas, ne oklevajte in pokličite strokovnjaka, da jih trajno izkorenini.
  • Da bi svoj vrt zaščitili pred pajki, razmislite tudi o vzgoji drugih odganjalnih rastlin, kot so bazilika, paradižnik ali celo pelin.
Preberite tudi:  Ta čudovit babičin nasvet vam omogoča, da imate zobe, ki so bolj beli od belih!

Če posvojite te različne rastline in upoštevate teh nekaj nasvetov, boste lahko pajke na naraven in učinkovit način pregnali stran od svojega doma. Zato ne oklevajte več, zaupajte naravi, da bo vašo notranjost obvarovala pred nezaželenimi!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Poznate teh 5 rastlin, ki učinkovito odganjajo domače pajke?