S tem IQ testom bo vaša inteligenca na preizkušnji. Poskusite najti pravi rezultat v manj kot 30 sekundah!

Ko smo bili otroci in smo hodili v šolo, smo večino časa namenili razvoju kritičnega mišljenja in reševanje problemov je skoraj postalo trenutek sprostitve.

Če smo želeli dobiti dobre ocene, smo se morali vedno potruditi, a takrat je bilo veliko lažje. Kot rezultat, možgani so postali naše največje bogastvo in moramo jih ohranjati v formi.

Zdaj, ko smo odrasli, nismo več deležni tako dobre obravnave. Zato je bistveno, da vadimo svoj um od časa do časa. Da lahko držimo korak s svojim zasedenim življenjem.

Na spletu je na milijone ugank. Lahko najdeš uganke in vizualni izzivi vseh vrst in težav v nekaj sekundah. Za sprostitev in zabavo z družino ali prijatelji ni meja.

IQ test: boste našli pravilen odgovor v manj kot 30 sekundah?

Spodnji izziv je marsikaterega starša pustil v zadregi, čeprav je težava otrok, starih od 10 do 13 let, ki šele začenjajo osvajati pravila elementarnega računanja.

Zato je nujno, da izostrite svoje čute in se pripravite na izziv svojim otrokom. Poglejmo, kako izostrene so vaše sposobnosti reševanja problemov.

Kakšna je rešitev tega problema?

Spodaj se lahko osredotočite na izziv skozi sliko. Na vas je, da z zdravo pametjo najdete rešitev prvič in seveda preden jo najdejo vaši otroci!

Ste torej pripravljeni na razmislek in iskanje prave rešitve?

matematična uganka - kakšna je rešitev tega problema
IQ test

Vzemite si čas in razmislite, da si dobro zapomnite ure matematike, a vedite, da ni nobene zanke.

Spodaj vam razkrivamo pravo rešitev.

Mislite, da ste našli odgovor? Pod naslednjo sliko boste našli pravilno rešitev.

odgovor na matematični izziv

Pravilen odgovor je 16.

Ste namesto tega našli 20? Če je tako, ste verjetno naredili isto napako kot 90 % ljudi, ki so poskušali odpraviti to težavo.

Nisi dovolj pozoren na podrobnosti!

Tukaj je podrobna razlaga:

Vsi se strinjamo, da ima mačka vrednost 10. Do takrat pa ni nobene skrivnosti.

V drugi računski vrstici imamo mačko in dva dojenčka z dudo v roki. Hiter izračun nas pripelje do zaključka, da ima vsak otrok vrednost 5.

Vrednost dude je 2. ja ja !

matematična uganka - kakšna je rešitev tega problema - rešitev
Razlage rešitev

In ker niste bili pozorni, ste spregledali najpomembnejšo podrobnost: dojenček v zadnji vrstici nima dude v roki. To pomeni, da ima otrok vrednost 3, duda pa še vedno vrednost 2.

Zdaj imamo vse, kar potrebujemo za rešitev težave:

  • MAČKA = 10
  • DUDA = 2
  • DOJENČEK = 3

Izvesti moramo torej naslednji izračun: 10 + 3 x 2

Spomnite se, kaj ste se učili v šoli: množenje ima prednost pred seštevanjem.

matematična uganka - kakšna je rešitev tega problema - odgovor
rešitev

Ste našli rešitev brez napake?

Ne oklevajte in preizkusite ljudi okoli sebe, tako da delite ta majhen izziv, ki bi lahko povzročil težave več ljudem, kot si predstavljate!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Test IQ » S tem IQ testom bo vaša inteligenca na preizkušnji. Poskusite najti pravi rezultat v manj kot 30 sekundah!