S temi nasveti naredite svoje učinkovito, ekološko in varčno sredstvo za pomivanje posode

Comment fabriquer son liquide vaisselle soi-même

Ste naveličani kemikalij v komercialnih tekočinah za pomivanje posode? Se želite odločiti za bolj naravno alternativo, ekološko in ekonomično? Čas je, da izveste, kako narediti svoje domače sredstvo za pomivanje posode. Ta preprosta in hitra rešitev vam bo omogočila bistveno zmanjšate svoj vpliv na okolje in prihranite denar na vaš proračun.

Bistvene sestavine za učinkovito in naravno pomivanje posode

Če želite pripraviti visoko zmogljivo domačo tekočino za pomivanje posode, je tukaj seznam sestavin, ki jih morate pridobiti:

Kako narediti lastno tekočino za pomivanje posode
Kako narediti lastno sredstvo za pomivanje posode?
 • Soda bikarbona : Komponenta z več lastnostmi, ki absorbira vonjave, nežno čisti in razmaščuje.
 • Beli kis : Zelo močno naravno čistilo in razkužilo, ki pusti površino sijočo in brez madežev.
 • Črno milo : Naraven in biološko razgradljiv izdelek z odličnimi čistilnimi in razmaščevalnimi lastnostmi.
 • Voda: bistveni element za redčenje in mešanje drugih sestavin.

Preprost in hiter recept za domače sredstvo za pomivanje posode

Za pripravo okolju prijaznega sredstva za pomivanje posode sledite tem preprostim korakom:

 1. Segrejte malo vode : Napolnite ponev s približno 1 litrom vode in jo segrejte.
 2. Dodajte sodo bikarbono : V vrelo vodo vmešajte 2 žlici sode bikarbone in dobro premešajte, dokler se popolnoma ne raztopi.
 3. Dodajte beli kis : Nato v ponev vlijemo 250 ml belega kisa in nežno premešamo. Pazite, zmes se bo rahlo spenila.
 4. Dodajte črno milo : Na koncu v pripravek dodamo 2 žlici tekočega črnega mila in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
 5. Ohladimo in prelijemo v steklenico : Pustite, da se vaše domače sredstvo za pomivanje posode ohladi, preden ga nalijete v plastenko s črpalko ali čisto prazno plastenko. Za lažje točenje lahko uporabite lij.
Naredite si sami tekočino za pomivanje posode
Naredite si sami tekočino za pomivanje posode

Nasveti za izboljšanje domačega pomivalnega sredstva

Želite personalizirati svoje ekološko sredstvo za pomivanje posode? Tu je nekaj nasvetov, kako ga prilagoditi svojim potrebam:

Naravno odišavite vaše sredstvo za pomivanje posode

Če želite tekočini za pomivanje posode dodati prijeten in oseben vonj, lahko dodate nekaj kapljic eteričnih olj. Limona, sivka ali poprova meta: izberite aromo, ki vam ustreza, in ohlajenemu pripravku kanite 10 do 20 kapljic.

Povečajte moč razmaščevanja

Če vaše domače pomivanje posode potrebuje spodbudo za razgradnjo trdovratne maščobe, mu preprosto dodajte žlico sode bikarbone. Ta naravna komponenta bo okrepila delovanje črnega mila in sode bikarbone, da se znebite najtrdovratnejših mastnih ostankov.

Zmehčajte vodo za izpiranje brez madežev

Če je vaša voda posebej trda, lahko po izpiranju pusti bele sledi na posodi. Če želite premagati to težavo, razmislite o dodajanju žlice natrijevega perkarbonata svoji domači tekočini za pomivanje posode. Ta naravna sestavina bo delovala kot mehčalec vode in olajšala izpiranje vašega pribora.

Zakaj bi sami izdelali tekočino za pomivanje posode?

Uporaba ekološkega domačega sredstva za pomivanje posode ima več prednosti:

 • Varstvo okolja : Z uporabo naravnih in biološko razgradljivih sestavin pripomorete k zmanjšanju onesnaževanja vode in nastajanja plastičnih odpadkov.
 • Zdravje vaše družine : Z izbiro tekočine za pomivanje posode brez kemikalij omejite tveganje za alergije in draženje kože, povezano z dražilnimi snovmi, ki so prisotne v industrijskih formulah.
 • Ustvarjeni prihranki : Sestavine, potrebne za izdelavo tega domačega sredstva za pomivanje posode, so poceni in jih je mogoče proizvesti v velikih količinah. To bo zmanjšalo vašo porabo za gospodinjske izdelke.

Ne čakajte več, ukrepajte in preizkusite ta preprost in učinkovit recept za čiščenje vaše posode ob spoštovanju okolja in vaše kože!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » S temi nasveti naredite svoje učinkovito, ekološko in varčno sredstvo za pomivanje posode