Skrivnosti sode bikarbone za peneč dom: kako jo uporabiti

Comment utiliser le bicarbonate de soude pour nettoyer la maison

THE Soda bikarbona, znan tudi kot natrijev bikarbonat, je naraven in ekološki izdelek, ki ima številne prednosti za vzdrževanje gospodinjstva. Čisti, razkužuje, dezodorira in celo odmaši cevi. V tem članku vam pokažemo, kako s sodo bikarbono očistite hišo.

Za čiščenje površin uporabite sodo bikarbono

Zakaj bi kupovali drage kemikalije, ko pa lahko s sodo bikarbono učinkovito očistite vse vrste površin? Tukaj je nekaj preprostih in varčnih nasvetov:

Kako uporabiti sodo bikarbono za čiščenje hiše
Kako uporabiti sodo bikarbono za čiščenje hiše?
  • Zmešajte dve žlici sode bikarbone s pol litra vroče vode v razpršilki. Nato popršite po površinah, ki jih želite očistiti (pomivalnik, delovna plošča, kuhalna plošča itd.) in obrišite z vlažno krpo ali gobo.
  • Za bolj umazane ali zamašene površine poškropite neposredno z Soda bikarbona nato zdrgnite z vlažno gobo pred izpiranjem.

Očistite fuge ploščic

Spoji na ploščicah sčasoma potemnijo, zlasti v vlažnih prostorih, kot je kopalnica. Za mladosten videz jim pripravite pasto iz sode bikarbone in malo vode. S staro zobno ščetko ga nanesite na fuge in nežno vtrite. Pustite delovati 15 minut, nato sperite s čisto vodo. Vaša tesnila bodo kot nova!

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste
Trik s sodo bikarbono za čiščenje
Trik s sodo bikarbono za čiščenje

Dezodorirajte s sodo bikarbono

Poleg svojih čistilnih lastnosti je soda bikarbona tudi odličen naravni deodorant. Tukaj je nekaj nasvetov za uporabo v različnih prostorih v hiši:

  • potresemo nekaj sode bikarbone na dno koša za smeti, preden vanj postavite vrečko. To bo pomagalo absorbirati neprijetne vonjave.
  • Če želite odišaviti čevlje, vnesite žličko sode bikarbone in pustite delovati čez noč. Naslednji dan čevlje dobro pretresite, da odstranite odvečni puder.
  • V hladilnik postavite posodo s sodo bikarbono, ki bo nevtralizirala neprijetne vonjave.

Odstranite vonjave v odtokih

Odtoki lahko včasih oddajajo neprijetne vonjave zaradi kopičenja maščob, mila in živilskih odpadkov. Da bi to odpravili, nalijte skodelico Soda bikarbona v umivalnik, nato pa skodelico belega kisa. Pustite delovati 15 minut, nato sperite s toplo vodo. Ta trik deluje tudi pri odmaševanju rahlo zamašenih odtokov.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste
Soda bikarbona za čiščenje vašega doma
Soda bikarbona za čiščenje vašega doma

Čiščenje sadja in zelenjave s sodo bikarbono

Soda bikarbona je odličen zaveznik za čiščenje in razkuževanje vašega sadja in zelenjave brez uporabe kemikalij. Evo kako:

  1. Napolnite umivalnik ali veliko skledo z mlačno vodo.
  2. Dodajte dve žlici sode bikarbone.
  3. Sadje in zelenjavo potopite v vodo in pustite, da se namakajo 10 minut.
  4. Pred zaužitjem temeljito sperite.

Ta kopel Soda bikarbona odstranjuje ostanke pesticidov in druge nečistoče na površini sadja in zelenjave.

Vzdržujte svoj pralni stroj s sodo bikarbono

Pralni stroji lahko hitro razvijejo neprijetne vonjave zaradi ostankov detergenta in vlage. Da bi se temu izognili, je tukaj preprost in ekološki nasvet:

  • Vsak mesec nalijte skodelico sode bikarbone neposredno v boben pralnega stroja, nato pa zaženite vakuumski cikel pri visoki temperaturi (60 °C ali več). Soda bikarbona bo delovala kot naravni deodorant in detergent.
Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Z redno uporabo Soda bikarbona za čiščenje doma se odločite za ekološko, ekonomično in učinkovito rešitev. Ne oklevajte in delite te nasvete s svojimi najdražjimi in jih vključite v svojo gospodinjsko rutino!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Skrivnosti sode bikarbone za peneč dom: kako jo uporabiti