Skrivnosti ženske nezvestobe: tukaj je 10 razlogov in znakov, ki vodijo k prevaranju partnerja

Obstaja tema, ki vedno vzbuja veliko radovednosti in vprašanj: nezvestoba. Če to zadeva moške in ženske, zanimivo je pogledati, kaj ženske žene v nezvestobo. V tem članku bomo raziskali 10 razlogov in znakov, ki lahko razložijo žensko nezvestobo.

1. Nezadovoljstvo v paru

Eden najpogostejših razlogov, zaradi katerih so ženske nezveste, je občutek nezadovoljstva v njuni romantični zvezi. To je lahko čustveno ali spolno. Nekatere ženske nato skušajo to vrzel zapolniti z zunajzakonsko afero.

2. Rutina

Rutina včasih zahrbtno nastopi v paru in lahko vodi v določeno monotonijo in dolgočasje. Ženske, tako kot moške, lahko zamika iskanje razburjenje in novost živijo v zunajzakonski zvezi.

Kako prepoznati rutino?

 • Pomanjkanje komunikacije med partnerjema
 • Zmanjšana naklonjenost in vsakodnevna pozornost
 • Splošni občutek dolgočasja in utrujenosti
zakaj so ženske nezveste
zakaj so ženske nezveste

3. Pomanjkanje samozavesti

Včasih so prevarantke tiste, ki dvomijo vase in v svojo sposobnost ugajanja. Tako jih lahko zamika iskanje potrjevanje in samospoštovanje z drugim partnerjem za pomiritev.

4. Maščevanje

Nekatere ženske se lahko odločijo za nezvestobo iz duha maščevanja po izdaji, prepiru ali občutku nepravičnosti v paru. Nezvestoba tedaj postane nekakšna kazen dosojena drugemu.

Znaki, da žena vara zaradi maščevanja:

 1. Pogosto omeni napake svojega partnerja
 2. Videti je jezna in zamerljiva
 3. Do svojega partnerja se obnaša provokativno

5. Nerešena vprašanja

Par lahko gre skozi različne krize in težave. Če nekatera vprašanja niso rešena in še naprej ustvarjajo napetost in frustracije, nezvestoba se lahko pojavi kot začasen pobeg spričo teh težav.

6. Želja po zapeljevanju

Potreba po zapeljevanju in biti zaveden je pri ljudeh naravna. Pri nekaterih ženskah lahko ta želja po zapeljevanju vodi do iskanja novih partnerjev adrenalin in vznemirjenje ob osvajanju.

Znaki ženske, ki želi zapeljati:

 • Velik pomen pripisuje svojemu fizičnemu videzu.
 • Pogosto išče pohvale in pozornost
 • Pred partnerjem se spogleduje z drugimi ljudmi

7. Vpliv okolice

Ljudje okoli ženske lahko vplivajo na njene odločitve in vedenje, tudi ko gre za nezvestobo. Če imajo nekateri prijatelji ali znanci zunajzakonske afere in se zdijo izpolnjeni, je to lahko spodbujajo ženske, naj sledijo njihovemu zgledu.

8. Neizgovorjeno in frustracije

Pogosto se v paru sčasoma kopičijo neizrečene stvari in frustracije. Ti občutki lahko privedejo do postopnega poslabšanja odnosa in spodbudijo žensko, da išče tolažbo in poslušanje pri drugem moškem.

Kaj so te neizrečene besede in frustracije?

 1. Pomanjkanje komunikacije o potrebah in pričakovanjih vseh
 2. Zamera zaradi prelomljenih obljub ali preteklih izdaj
 3. Medsebojni nesporazumi in občutek nepravičnosti

9. Pomanjkanje zavzetosti

Če ženska začuti pomanjkanje predanosti in resnosti svojega partnerja, jo bo morda zamikalo, da bi poiskala drugo razmerje, da bi se čustveno zaščitila. Nezvestoba je potem lahko način, da se distanciraš do svojega partnerja.

10. Spolno nezadovoljstvo

Končno so lahko ženske nezveste zaradi spolnega nezadovoljstva v paru. Ta potreba po izpolnitvi jih lahko privede do iskanja drugačnih spolnih izkušenj z drugimi partnerji.

Razlogi za žensko nezvestobo so številni in kompleksni. Nujno je, da par redno in iskreno komunicira o svojih pričakovanjih, željah in frustracijah, da bi preprečil tovrstne situacije.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Skrivnosti ženske nezvestobe: tukaj je 10 razlogov in znakov, ki vodijo k prevaranju partnerja