Skrivnostni vpliv planeta Mars v astrologiji: kakšen vpliv ima vaš horoskopski znak?

V astrologiji vsak planet sončnega sistema igra pomembno vlogo in prinaša posebne energije v našo osebnost in naše življenje. Planet Mars pogosto povezujemo z akcijo, željo in močjo, predvsem zaradi svoje rdečkaste barve, ki spominja na ogenj in strast.

Toda kaj je v resnicivpliv planeta Mars v astrologiji ? Kako se to kaže v našem vsakdanjem življenju in na katera astrološka znamenja ta energija najbolj vpliva? Odkrivajmo skupaj skrivnosti “rdečega planeta” in njegov vpliv na naša življenja.

Astrologija - kakšen je vpliv planeta mars
Kakšen je vpliv planeta mars

Simbolika Marsa v astrologiji

Mars velja za planetakcija, energija in želja. Predstavlja našo sposobnost, da se uveljavljamo, sprejemamo odločitve in delujemo za dosego svojih ciljev. Kot simbol moči je Mars povezan tudi z našim pogumom, močjo volje in odločnostjo pred izzivi in ​​ovirami, ki so pred nami.

V astrologiji Marsu vlada znamenje Oven, ki je znak ognja in akcije, za katerega je značilna močna in impulzivna energija. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so ponavadi dinamični, drzni in pustolovski, z močno potrebo po izražanju svoje individualnosti in uresničevanju stvari v svojem življenju.

Pozitivni vidiki Marsa

Vpliv Marsa se lahko kaže na pozitiven način, kar nam daje energijo in motivacijo za doseganje naših ambicij in premagovanje ovir pred nami.

Ljudje z močnim marsovskim vplivom v svoji astrološki karti so lahko strasten, odločen in pogumenki so pripravljeni tvegati za dosego svojih ciljev.

Planet Mars v astrologiji
Planet Mars v astrologiji

Negativni vidiki Marsa

Vpliv Marsa pa ima lahko tudi negativne vidike, kot je presežek energije, ki lahko vodi v agresijo, nasilje ali nepotrpežljivost. Ljudje pod vplivom Marsa lahko včasih delujejo impulzivno, ne da bi pomislili na posledice svojih dejanj, ali pa so trmasti in neprilagodljivi v svojih mnenjih in odločitvah.

Kako prepoznati vpliv Marsa v svoji astrološki karti?

Da bi razumeli vpliv Marsa na vaše življenje, je bistveno poznati njegov položaj v vaši astrološki karti. Tukaj je nekaj indikatorjev, ki vam lahko pomagajo:

 1. Položaj Marsa v vašem sončnem znamenju: če je Mars v istem znamenju kot vaše Sonce (ali v konjunkciji z njim), bo njegov vpliv še posebej močan na vašo osebnost in način vašega delovanja.
 2. Položaj Marsa v vaši astrološki hiši: Hiša, v kateri je Mars v vaši karti, vam lahko nakaže področja vašega življenja, kjer je njegova energija najbolj očitna.
 3. Aspekti med Marsom in drugimi planeti: Aspekti (koti), ki jih Mars tvori z drugimi planeti v vaši karti, lahko okrepijo ali oslabijo njegov vpliv, odvisno od narave teh aspektov in zadevnih planetov.

Mars in astrološka znamenja

Na vsako zodiakalno znamenje Mars vpliva drugače, odvisno od njegovega položaja in njegove interakcije z drugimi planeti. Tukaj je splošen pregled vpliva Marsa na vsako znamenje:

 • Oven : Ker Mars vlada Ovnu, domorodci tega znamenja močno čutijo njegovo energijo, ki se kaže v veliki moči značaja, borbenosti in potrebi po neodvisnosti.
mesečni horoskop oven
znamenje oven
 • Bik: Prisotnost Marsa v tem znamenju prinaša odločno in vztrajno energijo, a tudi nagnjenost k posesivnosti in trmi.
 • dvojčka: Energija Marsa spodbuja radovednost in inteligenco Dvojčkov, lahko pa povzroči tudi nekaj razpršenosti in težave pri osredotočanju na določen cilj.
 • Rak: Vpliv Marsa na raka se pogosto čuti na ravni čustev, kar lahko povzroči impulzivne reakcije in nagnjenost k dovzetnosti.
horoskop rak
znak raka
 • lev: Levom koristi dinamična in ustvarjalna energija Marsa, ki jim daje veliko samozavest in željo, da so v središču pozornosti.
 • devica : Marsov vpliv na Devico se pogosto kaže kot potreba po popolnosti in natančni pozornosti do podrobnosti, lahko pa povzroči tudi nekaj tesnobe in živčnosti.
 • Ravnovesje : Prisotnost Marsa v tem znamenju prinaša socialno in odnosno energijo, z željo po harmoniji in sodelovanju, a tudi težave pri sprejemanju trdnih odločitev.
horoskop tehtnica
Znamenje tehtnice
 • Škorpijon: Mars je eden od Škorpijonovih sovladarjev in njegov vpliv se tukaj odraža v močni strasti, neizprosni volji in določeni skrivnosti.
 • Strelec: Marsova energija spodbuja pustolovski in optimistični duh Strelcev in jim daje nenasitno žejo po znanju in izkušnjah.
 • Kozorog: Prisotnost Marsa v tem znamenju krepi vztrajnost, ambicioznost in občutek odgovornosti Kozorogov, včasih na škodo njihovega čustvenega življenja.
Horoskop kozorog
znamenje kozoroga
 • Vodnar: Vodnarji čutijo vpliv Marsa kot potrebo po neodvisnosti, izvirnosti in svobodi, zaradi česar so lahko uporniški in nepredvidljivi.
 • ribe: Energija Marsa se v Ribah kaže z visoko občutljivostjo in plodno domišljijo, lahko pa jih naredi tudi ranljive za zunanje vplive in zmedo.

JAZ’vpliv planeta Mars v astrologiji je ključni dejavnik pri razumevanju naše osebnosti, naših prednosti in naših izzivov. Čeprav je njegova energija lahko močna in včasih težko obvladljiva, nam daje tudi strast, pogum in odločnost, da dosežemo svoje sanje in premagamo ovire pred nami.

Preberite tudi:  To horoskopsko znamenje bo septembra 2023 našlo ljubezen med prijatelji: kdo je srečnež?
Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Astrologija » Skrivnostni vpliv planeta Mars v astrologiji: kakšen vpliv ima vaš horoskopski znak?