Test inteligenčnega kvocienta: Enostavna rešitev je 8+0=8, a ali lahko najdete drugo rešitev tako, da premaknete 2 vžigalici?

Test QI - 6-0=81

Če iščete ideje, kako svoje otroke vključiti v zabavne dejavnosti, ki spodbujajo možgane, morate nujno poskusiti sestavljanke z vžigalicami. Te uganke stranskega razmišljanja obstajajo že dolgo časa in že od nekdaj pritegnejo zanimanje ljudi vseh starosti. V tem preprostem izzivu z vžigalicami, 6-0=81, morate razmišljati izven okvirov reši enačbo tako, da premakneš samo dve vžigalici.

Preprosta rešitev je, da premaknete dve vžigalici številke 1, da dobite enačbo 8+0=8, toda ali lahko najdete drugo rešitev?

IQ test: premakni samo 2 vžigalici, da bo enačba pravilna

IQ test - 6-0=81
IQ test

Nasvet za iskanje rešitve: moraš razmišljati drugače in razmišljati zunaj okvirov.

Rešitev današnjega digitalnega izziva

Korak 1:

Če želite rešiti uganko 6-0=81 vžigalic, najprej premaknite vžigalico z enačaja na znak minus. Zdaj znak minus postane znak enačaja in znak enačaja postane znak minus.

Preberite tudi:  Pozitivno razmišljanje: skrivnost, ki je najsrečnejši ljudje ne želijo, da bi vedeli!
IQ test - 6-0=81 - rešitev 1.del
rešitev 1. del

2. korak:

Nato premaknite vžigalico zgoraj desno od številke 0 vodoravno na sredini, tako da številka 0 postane 9.

IQ test - 6-0=81 - rešitev 2.del
rešitev 2. del

To je 2. možnost! Ste v dvomih? Ne pozabite, rekli smo vam, da razmišljate zunaj okvirov in razmišljajte zunaj okvirov. Samo spremenite svoj zorni kot in poglejte sliko iz drugega zornega kota. In kaj se zgodi, če sliko pogledate na glavo? To je pravilna enačba 18-9=9.

Vam je uspelo najti rešitev brez goljufanja?

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Test inteligenčnega kvocienta: Enostavna rešitev je 8+0=8, a ali lahko najdete drugo rešitev tako, da premaknete 2 vžigalici?