Težka matematična uganka: ali vam bo uspelo pravočasno opraviti ta izziv?

Ste že kdaj želeli dokazati svojo inteligenco? Kaj je dober IQ test? Matematične uganke so eno najpogostejših orodij za preverjanje intelektualnih sposobnosti. Če imate radi izzive, potem je to vaja za vas!

Uganke so zelo priljubljene v družabnih omrežjih in so del kulture spletne zabave. Danes bomo poskušali rešiti matematično uganko, ki ne bi smela biti pretežka za razumevanje. Tvoja naloga je preprosta: v samo 25 sekundah poišči rezultat v zadnji vrstici!

Za rešitev te uganke moraš izračunati vrednost kovancev v prvih treh enačbah. Vaš izračun mora biti natančen in hiter, da boste uspešno opravili izziv. Ste pripravljeni na ta izziv? Začnimo!

Matematična uganka: Poišči rezultat zadnje vrstice!

Tukaj imamo precej zanimivo uganko. Če želite uspeti pri tem izzivu, morate pozorno opazovati in se osredotočiti. Rešitve ne boste našli, če boste sledili enakim metodam, ki se uporabljajo za reševanje podobnih ugank. Da bi našli pravi odgovor, morate razmišljati zunaj okvirjev.

matematična uganka

Vaša naloga je izračunati vrednost kovancev v prvih 3 enačbah. Ko to narediš, moraš izračunati le še rezultat zadnje enačbe. To je zabaven izziv, ki je lahko zelo koristen, če ti uspe najti pravi rezultat! Ste pripravljeni na izziv?

Čas je, da se lotite dela in spodbudite svoj um! Da bi rešili to vrsto uganke, morate pozorno opazovati in se osredotočiti. Rešitev se pogosto skriva v podrobnostih. Zato si moraš vzeti čas in resnično razumeti problem, da boš našel pravo rešitev.

Uporabiti boste morali svojo ustvarjalnost, da boste v rekordnem času našli pravi odgovor. Ta izziv je zabaven in nagrajujoč, ko ga enkrat opraviš. Ste pripravljeni sprejeti ta izziv? Spodbujamo vas, da se preizkusite!

Razkrijmo rezultat!

Po pregledu enačb in danih informacij smo pripravljeni razkriti rešitev. Ne želimo povedati preveč, da boste lahko sami ugotovili rezultat tega izziva. Lahko pa vam povemo, da je zelo priljubljen na družabnih omrežjih, kot so Twitter, Instagram in Facebook.

Zgoraj smo postavili sliko, ki pojasnjuje rešitev današnje uganke. Ste pripravljeni videti odgovor? Ta uganka je zabavna in nagrajujoča, ko jo enkrat rešite. Preden si ogledate spodnjo rešitev, poskusite to ugotoviti sami!

Podrobna rešitev:

  • Vrstica 1: Zeleno kolo ima vrednost 70, ker je 70×2=140
  • Vrstica 2: Vsako rdeče kolo ima vrednost 30, ker je (130-70)/2=30. 70 je vrednost zelenega kolesa.
  • Vrstica 3: Modro kolo z zarezami ima vrednost 40, ker je 130-3×30=40. 30 je vrednost rdečega kolesa.

Rešitev izziva je torej: 70+30+40=140

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Težka matematična uganka: ali vam bo uspelo pravočasno opraviti ta izziv?