Tisti, ki se odločijo za to obliko, zelo slabo obvladujejo stres pred otroki! Ti si na vrsti za izbiro

Zakaj je osebnostni test prednost za starše? Posameznikom ponuja priložnost, da se bolj odkrijejo, poglobijo svoje znanje o svojih značajskih lastnostih, okusu in vedenju. Ta test spodbuja razumevanje posameznikovega načina socialne in družinske integracije. Glavni cilj je oceniti sposobnost staršev za obvladovanje stresa v prisotnosti svojih otrok. Identificira štiri starševske stile ob soočanju s stresom: avtoritativen, popustljiv, poučen in čustven. Rezultati testa dajejo staršem dragocene podatke o njihovem odzivu na stres in jim pomagajo optimizirati kakovost odnosa z otroki.

Izberite obliko na sliki in ugotovite, kako se spopadate s stresom pred otroki

Osebnostni test: vaša izbira bo razkrila, kakšen starš obvladujete stres
Osebnostni test: vaša izbira bo razkrila, kakšen starš obvladujete stres

Različni tipi staršev, ki se soočajo s stresom

Analitični starši: Ljudje, ki izberejo otroka s kvadratom, so običajno starši, ki se na stres odzovejo tako, da si vzamejo čas za oceno in preučitev situacije, preden ukrepajo. Iščejo premišljene in uravnotežene rešitve, medtem ko ostajajo mirni pred izzivi starševstva. Ti starši so ponavadi potrpežljivi, organizirani in rešujejo probleme.

Starši, ki so pred stresom proaktivni: Ljudje, ki izberejo otroka s krogom, so pogosto starši, ki aktivno obvladujejo stres. Izkazujejo odpornost z iskanjem učinkovitih načinov za premagovanje ovir v interesu družine.

Starši odprte komunikacije: Ljudje, ki izberejo otroka s trikotnikom, so navadno starši, ki so naklonjeni odprti komunikaciji za obvladovanje stresa.

Starši, ki iščejo podporo: Ljudje, ki se odločijo za otroka s pravokotnikom, so pogosto tisti, ki iščejo podporo svoje družbene skupnosti, ko se srečujejo s stresom.

Zdaj imate boljšo predstavo o svojem starševskem pristopu k stresu, zahvaljujoč temu prilagojenemu testu, ki vam bo pomagal pri prihodnjem odločanju o družini. Razmislite tudi o tem, da bi ta test delili s prijatelji!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Psihologija » Tisti, ki se odločijo za to obliko, zelo slabo obvladujejo stres pred otroki! Ti si na vrsti za izbiro