Uspešno kuhanje piščanca: napake, ki se jim je treba izogniti, in nasveti kuharja za popoln rezultat!

Kuhanje piščanca je občutljiva umetnost, ki zahteva nekaj znanja in trikov. V tem članku vas vabimo, da odkrijete pogoste napake, ki se jim je treba izogniti kot tudi dragocene nasvete za uspešno kuhanje vaše perutnine vsakič.

Napake, ki se jim je treba izogibati pri kuhanju piščanca

1. Zanemarjanje priprave piščanca

Za popolno pečenje piščanca ni dovolj vzeti iz hladilnika in ga dati v pečico. Dober rezultat se začne z dobro pripravo. Najprej, izpiranje piščanca pod hladno vodo, nato pa ga osušite s papirnato brisačo. Nato ga izdatno začinite s soljo, poprom in zelišči po vaši izbiri. Med kožo in meso lahko vstavite tudi maslo ali zelišča, da daste mesu večji okus.

Kako uspešno skuhati piščanca
Kako uspešno skuhati piščanca?

2. Piščanca spečemo neposredno v pečici

Skrivnost pečenega piščanca, ki je hrustljav zunaj in mehak znotraj, je v tehniki kuhanja. Namesto da piščanca pečete neposredno v pečici, je priporočljivo, da ga na hitro popečete v ponvi, preden ga date v pečico. To pomaga ustvariti zlato skorjo, ki bo zaprla vso vlago v notranjosti piščanca.

3. Pozabite segreti pečico

Predgretje pečice je ključni korak pri uspešni pripravi piščanca. Če perutnino postavite v hladno pečico, se bo pekla dlje in se lahko izsuši. Da bi se temu izognili, dajte piščanca v predhodno ogreto pečico na pravilno temperaturo.

4. Ignoriranje velikosti piščanca

Čas kuhanja je delno odvisen od velikosti piščanca. Zato je pomembno, da čas kuhanja prilagodite teži perutnine. Na 500 gramov mesa računajte približno 25 minut kuhanja.

Napake, ki se jim je treba izogibati pri uspešnem kuhanju piščanca
Napake, ki se jim je treba izogibati pri uspešnem kuhanju piščanca

Nasveti za popolno kuhanje piščanca

1. Izberite piščanca iz kakovosti

Prvi nasvet za uspešno kuhanje piščanca je izbira kakovostne perutnine. Odločite se za piščanca iz proste reje ali etiketo rouge, ki zagotavlja okusnejše meso in boljšo teksturo.

2. Uporabljajte prave kuhinjske pripomočke

Za peko piščanca se opremite s pekačem z rešetko in kuhalno sondo. Pekač bo zbral kapljanje, medtem ko bo mreža preprečila, da bi se piščanec kopal v lastni maščobi. Po drugi strani pa vam bo sonda za kuhanje pomagala preveriti notranjo temperaturo piščanca, da boste vedeli, ali je dobro pečen.

3. Piščanca redno namažite

Da preprečite, da bi se vaš piščanec med kuhanjem izsušil, je pomembno, davodo redno s svojimi kuhalnimi sokovi. Uporabi jedilna žlica ali puranje mešanico, da tekočino porazdelite po celotni površini mesa. Ta korak vam omogoča, da ohranite čim več mehkobe in prijetnega okusa mesa.

4. Pustite piščanca po kuhanju počivati

Ko je piščanec pečen do popolnosti, ga pustite počivati ​​na deski za rezanje približno deset minut, preden ga postrežete. Ta čas počivanja omogoča, da se sokovi enakomerno porazdelijo po mesu in dobijo še bolj mehko teksturo.

Mojster kuhanja piščanca
Mojster kuhanja piščanca

Popoln recept za pečenega piščanca

Tukaj je hiter in enostaven recept za vsakokrat uspešno kuhanje piščanca:

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Piščanca sperite pod hladno vodo in ga nato osušite s papirnato brisačo.
  3. Notranjost in zunanjost piščanca izdatno začinite s soljo, poprom in zelišči po vaši izbiri.
  4. Piščanca položimo na rešetko v pekač in pečemo približno 25 minut po 500 gramih mesa.
  5. Piščanca redno polivajte z njegovim kuhanim sokom z jedilno žlico ali lopatico za purana.
  6. Pečenost preverite tako, da vstavite sondo za kuhanje v najdebelejši del perutnine. Temperatura naj doseže 75°C.
  7. Pustite piščanca počivati ​​10 minut, preden ga narežete in postrežete.

Z upoštevanjem teh nasvetov in trikov boste zagotovo vsakič uspešno spekli svojega piščanca in navdušili brbončice svojih gostov.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Uspešno kuhanje piščanca: napake, ki se jim je treba izogniti, in nasveti kuharja za popoln rezultat!