Vam leteče mravlje povzročajo težave? Ti nasveti vam omogočajo, da se ga učinkovito znebite na naraven način

THE leteče mravlje so žuželke, ki lahko napadejo naše domove in vrtove ter povzročajo nevšečnosti in včasih celo škodo. Da se znebite teh nezaželenih, obstaja več babičinih nasvetov, ki so preprosti, naravni in učinkoviti. V tem članku odkrijte, kako odpraviti leteče mravlje z nekaterimi običajnimi izdelki in tehnikami.

Uporaba belega kisa za odganjanje letečih mravelj

Čiščenje površin z belim kisom

THE Beli kis je naraven proizvod z več lastnostmi, še posebej učinkovit proti insektom, kot so leteče mravlje.

Če želite uporabiti beli kis za odganjanje teh vsiljivcev, preprosto redno čistite površine, kjer se bodo verjetno pojavili, kot so kuhinjski pulti, okna in vrata.

kako se znebiti letečih mravelj
kako se znebiti letečih mravelj?

En del belega kisa razredčite z dvema deloma vode, nato to mešanico nalijte v stekleničko z razpršilom. Razpršite ga na površine, ki jih želite obdelati, nato obrišite s čisto, suho krpo.

Ta tehnika ne le očisti površine, ampak odstrani tudi sledi feromonov, ki jih pustijo mravlje, kar jih odganja.

Pasti belega kisa

Drug trik je, da z belim kisom naredite pasti, da ujamete leteče mravlje. Če želite to narediti, zmešajte en del belega kisa z dvema deloma vode in dodajte nekaj kapljic tekočine za pomivanje posode.

To mešanico nalijte v majhne, ​​plitve posodice (kot so pokrovčki za steklenice) in jih postavite blizu mest, kjer ste opazili prisotnost letečih mravelj. Žuželke bo pritegnil vonj po kisu in se nato utopile v mešanici.

naravno odganja leteče mravlje
naravno odganja leteče mravlje

Naravne ovire za nadzor letečih mravelj

Če želite letečim mravljam preprečiti dostop do vaše hiše ali določenih območij, lahko ustvarite naravni jezovi z uporabo nekaterih sestavin, ki jih te žuželke ne marajo:

  • Mleta kava: Kavno usedlino raztresite po oknih in vratih.
  • Kreda: S kredo narišite črto na pragovih vrat in okoli oken.
  • Citrusi: Lupine citrusov, kot so pomaranče ali limone, postavite blizu vstopnih mest za mravlje.
  • sivka: Posušene sivkine cvetove dajte v vrečke in jih postavite na mesta, kamor bodo verjetno šle mravlje.

Ti naravni jezovi naj bi ustvarili pregrado za vonjave, ki bo odganjala leteče mravlje in jim preprečila napad na vaš dom.

nasveti, kako se znebiti letečih mravelj
nasveti, kako se znebiti letečih mravelj

Odstranjevanje gnezd letečih mravelj

Da bi se trajno znebili letečih mravelj, jih je nujno poiskati in odstraniti gnezda. Te se lahko nahajajo v tleh, pod tlakovci, v stenah ali celo na drevesih. Če jih želite uničiti, je tukaj nekaj nasvetov:

  1. Zavremo dva litra vode in ji dodamo pol litra belega kisa, nato z mešanico prelijemo gnezdo. Ta metoda je zelo učinkovita proti gnezdom, ki se nahajajo na tleh.
  2. Uporabite naravni insekticid na osnovi pire (rastline z insekticidnimi lastnostmi) in natančno upoštevajte navodila proizvajalca. Ta insekticid razpršite neposredno na gnezdo, najbolje ponoči, ko so leteče mravlje manj aktivne.
  3. Če je gnezdo težko dostopno, pokličite strokovnjaka za zatiranje škodljivcev, ki bo vedel, kako z ustreznimi tehnikami in izdelki odstraniti leteče mravlje brez tveganja za vas in vaše okolje.

Če povzamemo, za odpravo letečih mravelj in preprečevanje njihove invazije obstaja več metod in babičinih trikov, ki temeljijo na belem kisu, naravnih ovirah in uničevanju gnezd. Ne oklevajte in uporabite te preproste, ekološke in ekonomične tehnike, da se znebite teh nezaželenih stvari.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Vam leteče mravlje povzročajo težave? Ti nasveti vam omogočajo, da se ga učinkovito znebite na naraven način