WhatsApp: kako zakleniti in skriti svoje klepete pred radovednimi očmi?

Comment verrouiller et cacher vos discussions WhatsApp des regards indiscrets

WhatsApp je postal ena najbolj priljubljenih aplikacij za sporočanje na svetu, ki uporabnikom omogoča enostavno komunikacijo. vendar bistveno je zaščititi zaupnost vaših pogovorov da preprečite zlonamernim osebam dostop do njega. V tem članku vam bomo predstavili, kako zakleniti in skriti svoje klepete WhatsApp pred radovednimi očmi.

Zaklenite dostop do aplikacije WhatsApp

Za večjo varnost vaših pogovorov na WhatsApp je priporočljivo, da aplikacijo zaklenete z geslom, kodo PIN oz prstni odtis. Ta dodaten korak vam bo omogočil, da nekomu preprečite ogled vaših sporočil preprosto z dostopom do vašega telefona.

Kako zakleniti in skriti svoje klepete WhatsApp pred radovednimi očmi
Kako zakleniti in skriti svoje klepete WhatsApp pred radovednimi očmi

Uporabite izvorne funkcije svojega pametnega telefona

Nekateri pametni telefoni ponujajo vgrajene varnostne možnosti za zaklepanje posameznih aplikacij. Na napravah Android lahko na primer uporabite funkcijo zaklepanja aplikacij, ki je na voljo v varnostnih nastavitvah. Uporabniki iPhona lahko računajo na možnost vodenega dostopa, ki jo lahko aktivirate v nastavitvah dostopnosti.

Za zaščito WhatsApp uporabite aplikacije drugih proizvajalcev

Če vaš pametni telefon ne ponuja funkcij za neposredno zaklepanje aplikacij, se lahko zatečete k rešitvam tretjih oseb. Aplikacije, kot sta AppLock (Android) ali Norton App Lock (iOS in Android), vam to omogočajo varen dostop do WhatsApp tako, da za odklepanje aplikacije zahtevate geslo, prstni odtis ali vzorec.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste
skrij WhatsApp klepete
skrij WhatsApp klepete

Skrijte svoje občutljive klepete na WhatsApp

Poleg zaklepanja aplikacije je lahko dobra ideja skriti klepete, ki vsebujejo občutljive informacije, da postanejo nevidni radovednim očem. Tu je nekaj nasvetov, kako to doseči:

Arhivirajte svoje pogovore

Ena od možnosti, ki jih WhatsApp ponuja za skrivanje vaših klepetov, je arhiviranje. Ta funkcija vam omogoča, da postavite pogovor v ločeno mapo, zaradi česar je manj viden na vašem seznamu klepetov. Če želite arhivirati klepet, ga dolgo pritisnite in nato izberite ikono arhiva, ki se pojavi na vrhu zaslona. Svoje arhivirane pogovore si lahko ogledate tako, da se pomaknete na dno seznama klepetov in izberete »Arhivirano«.

  • Upoštevajte, da ta metoda ne skrije popolnoma pogovorov, saj se bodo znova pojavili na vašem seznamu klepetov, če prejmete nova sporočila.
  • Pogovor lahko tudi odstranite iz arhiva, tako da sledite istim korakom in izberete možnost »Odstrani iz arhiva«.
Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Izklopite obvestila za občutljive klepete

Da ne bi pritegnili pozornosti na določen pogovor, lahko začasno ali trajno onemogočite obvestila zanj. Če želite to narediti, dolgo pritisnite na klepet, nato pa izberite ikono prečrtanega zvočnika, ki se prikaže na vrhu zaslona. Nato lahko izberete, kako dolgo želite izklopiti obvestila za ta pogovor.

Kako zaščititi svoje klepete na WhatsApp
Kako zaščititi svoje klepete na WhatsApp

Redno brišite stare pogovore

Drug način za zaščito zasebnosti vaših klepetov WhatsApp je redno brisanje pogovorov, ki se vam ne zdijo več potrebni. To je lahko še posebej koristno, če vaš telefon pade v napačne roke in želite preprečiti dostop do občutljivih podatkov. Če želite izbrisati pogovor, ga dolgo pritisnite in nato izberite ikono smetnjaka, ki se prikaže na vrhu zaslona.

Zaščitite svoje varnostne kopije klepeta

Nazadnje je pomembno, da zaščitite tudi varnostne kopije pogovorov WhatsApp. Če za shranjevanje zgodovine klepetov uporabljate spletno storitev za shranjevanje, kot je Google Drive (Android) ali iCloud (iPhone), uporabite močno geslo za te storitve in omogočite preverjanje pristnosti v dveh dejavnikih.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko okrepite varnost vaših pogovorov WhatsApp in tako zaščitite svojo zasebnost pred radovednimi očmi.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » WhatsApp: kako zakleniti in skriti svoje klepete pred radovednimi očmi?