WhatsApp: malo znan trik, s katerim lahko ugotovite, pod katerim imenom so vas registrirali vaši stiki

Comment connaître le nom sous lequel vos amis vous ont enregistré sur WhatsApp 

WhatsApp je ena najbolj priljubljenih aplikacij za sporočanje na svetu. Uporabnikom omogoča, da ostanejo v stiku s prijatelji, družino in sodelavci prek besedilnih sporočil, glasovnih in video klicev. Običajno je, da imajo uporabniki na WhatsApp več stikov in naravno je, da se vprašamo, pod katerim imenom ali vzdevkom so nas ti ljudje registrirali v svojem telefonu.

Imena v WhatsApp

V aplikaciji WhatsApp vaše uporabniško ime običajno temelji na imenu, ki ste ga vnesli pri ustvarjanju računa, ali tistem, ki je povezano z vašo telefonsko številko v vaši napravi. Vendar to ne pomeni nujno, da vas vaši stiki vidijo kot ime na svojem seznamu klepetov.

Kako vedeti ime, pod katerim so vas prijatelji shranili na WhatsApp
Kako vedeti ime, pod katerim so vas prijatelji shranili na WhatsApp?

Dejansko lahko vsak uporabnik svojim stikom na svojem telefonu dodeli drugačno ime.. Torej, tudi če ste registrirani s svojim polnim imenom v svoji napravi, so vam prijatelji morda dali vzdevek ali drugo različico vašega imena v svojem imeniku.

Kako veste, pod katerim imenom so vas shranili vaši stiki?

na žalost, ni brezhibnega načina, da natančno veste, pod katerim imenom vas je vsak od vaših stikov registriral na WhatsApp. Kljub temu obstaja nekaj trikov, ki vam lahko dajo idejo o tem, kako ste prepoznani med njihovimi stiki.

1. Vprašajte svoje kontakte neposredno

Najlažji način, da ugotovite, s katerim imenom ste registrirani pri prijatelju, je, da ga preprosto vprašate. To lahko storite v priložnostnem pogovoru ali s sporočilom na WhatsApp. To je lahko tudi priložnost za pogovor o vzdevkih, ki si jih daste drug drugemu, in za izmenjavo smešnih zgodb o tem, kako ste prišli do teh imen.

2. Uporabite skupine WhatsApp

Še en trik, da dobite predstavo o imenu, pod katerim ste registrirani pri določenih stikih, je opazujte njihovo vedenje v skupinah WhatsApp. Če ste v skupini s skupnimi prijatelji, vas lahko imenujejo po imenu, ki so ga shranili v telefon.

Vendar ima ta metoda več omejitev. Prvič, deluje le, če vaši prijatelji v svojih sporočilih izrecno omenijo vaše ime. Po drugi strani pa lahko uporabljajo običajen vzdevek, ki ni nujno tisti, ki so ga dodelili vašemu stiku v svojem telefonu.

WhatsApp: Kako ugotoviti, pod katerim imenom so vas shranili vaši stiki
WhatsApp: Kako ugotoviti, pod katerim imenom so vas shranili vaši stiki

3. Analizirajte obvestila o spremembi številke

Ko uporabnik spremeni svojo telefonsko številko v aplikaciji WhatsApp, aplikacija običajno pošlje obvestilo osebam, s katerimi se je nedavno pogovarjal. V tej objavi WhatsApp obvesti prejemnike o novi številki in jim prikaže ime, povezano s tem stikom v njihovi napravi.

Ta metoda očitno deluje le, če eden od vaših stikov dejansko spremeni številko. Poleg tega je lahko ime, prikazano v obvestilu, tisto, ki je povezano z vašim računom WhatsApp, in ne ime, kot ste registrirani pri tej osebi.

Omejitve zasebnosti na WhatsApp

Pomembno je omeniti, da WhatsApp pripisuje velik pomen varovanju osebnih podatkov in zasebnosti svojih uporabnikov.. Zato aplikacija ne omogoča neposrednega dostopa do imen, ki so jih vaši kontakti dodelili vaši telefonski številki.

Namen tega ukrepa je preprečiti neprijetne ali konfliktne situacije, ki bi lahko nastale zaradi odkritja neprimernega ali nelaskavega vzdevka. Po drugi strani pa to tudi pomeni, da se boste morali zadovoljiti s posrednimi in potencialno negotovimi metodami, s katerimi poskušate izvedeti ime, pod katerim ste registrirani pri svojih prijateljih na WhatsApp.

Kaj si morate zapomniti iz tega trika

Čeprav ni zanesljivega načina, da natančno ugotovite, kako so vaši stiki registrirali vaše ime na WhatsApp, lahko uporabite nekaj trikov, da dobite predstavo o tem, kako ste prepoznani med njihovimi stiki:

  • Vprašajte neposredno svoje prijatelje
  • Opazujte njihovo vedenje v skupinah WhatsApp
  • Analizirajte obvestila o spremembi številke

Vendar ne pozabite, da imajo te metode omejitve in vam ne bodo vedno dale natančnega odgovora. Na koncu si je pomembno zapomniti, da je v prijateljskem ali profesionalnem odnosu pomembna kakovost izmenjav in interakcij, ne pa ime, pod katerim ste registrirani na WhatsApp.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » WhatsApp: malo znan trik, s katerim lahko ugotovite, pod katerim imenom so vas registrirali vaši stiki