WhatsApp: skrivni trik za odkrivanje lokacije stika, ne da bi ta vedel

WhatsApp, priljubljena aplikacija za neposredno sporočanje, se še naprej razvija in svojim uporabnikom prinaša nove funkcije. Eden najnovejših bi omogočil poznati položaj kontakta, ne da bi bil ta obveščen. Ta trik vseeno odpira nekaj vprašanj o spoštovanju zasebnosti uporabnikov.

Kako ta trik deluje?

Zdaj je mogoče poznati položaj stika na WhatsAppu, ne da bi slednji to vedel, zahvaljujoč enostavni in hitri metodi. Če želite to narediti, sledite tem korakom:

poiščite osebo s WhatsApp
poiščite osebo s WhatsApp
  • Odprite pogovor s stikom, katerega lokacijo želite vedeti;
  • Pritisnite ikono “priloga”, ki se nahaja na dnu zaslona;
  • Izberite možnost »Lokacija«;
  • Pošlji lastno lokacijo.

Ko je lokacija poslana, lahko vidite zemljevid z razdaljo med sogovornikoma. Te informacije tako omogočajo sklepanje o približnem položaju stika, ne da bi bilo treba izrecno deliti njihovo lokacijo..

Omejitve te tehnike

Vendar je pomembno vedeti, da ima ta trik svoje meje. Dejansko ne omogoča natančnega poznavanja položaja stika, temveč le oceno razdalje, ki loči sogovornika. Poleg tega bo ta metoda delovala le, če sta si osebi razmeroma blizu.

s WhatsAppom vedeti lokacijo stika, ne da bi on to vedel
s WhatsAppom vedeti lokacijo stika, ne da bi on to vedel

Težave z zasebnostjo

Čeprav se ta nasvet morda zdi priročen v določenih situacijah, vseeno postavlja vprašanja o zasebnosti uporabnikov. V bistvu, možnost poznavanja lokacije stika brez njihovega soglasja lahko razumemo kot vdor v njegovo zasebno sfero.

Pravni in etični okvir

S pravnega vidika je pomembno vedeti, da geolokacija osebe brez njene privolitve pomeni vdor v njeno zasebnost. Zato se lahko uporaba tega trika v nekaterih državah šteje za nezakonito.

Z etičnega vidika je treba razmisliti tudi o posledicah, ki jih lahko ima uporaba te tehnike na odnose med uporabniki. Ker je zaupanje bistveni element vsakega odnosa, se je treba vprašati, ali je uporaba tega trika res upravičena.

locirati osebo z njihovim pametnim telefonom
locirati osebo z njihovim pametnim telefonom

WhatsApp in njegove nove funkcije

Ta trik dodaja seznam številnih funkcij, ki jih je WhatsApp predstavil v zadnjih letih. Med temi lahko omenimo zlasti:

  • Možnost povezovanja istega računa na do štiri pametne telefone, kot je nedavno napovedal Mark Zuckerberg, šef Mete;
  • Nadzor nad tem, kdo lahko vidi uporabnikovo spletno stanje;
  • Funkcija “Ogled enkrat”, ki vam omogoča blokiranje posnetkov zaslona na kratkotrajnih sporočilih.

Te nove funkcije kažejo pripravljenost WhatsAppa, da se prilagodi potrebam in zahtevam svojih uporabnikov. Vendar je pomembno upoštevati, da imajo lahko nekatere od teh novih funkcij zasebnost in etične posledice.

Trik WhatsAppa, da pozna lokacijo stika, ne da bi ta vedel, je lahko uporaben v določenih situacijah, vendar sproža tudi upravičena vprašanja o zaščiti zasebnosti uporabnikov. Kot uporabniki moramo biti pozorni na funkcionalnosti, ki jih ponujajo aplikacije za neposredno sporočanje, in vedno upoštevati morebitne posledice njihove uporabe na naše odnose z drugimi.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » WhatsApp: skrivni trik za odkrivanje lokacije stika, ne da bi ta vedel