WhatsApp: ta dolgo pričakovana nova funkcija bo vaše pogovore naredila še bolj živahne!

Slavna storitev za takojšnje sporočanje WhatsApp preizkuša možnost, ki omogoča samodejno branje Animirani GIF-i v razpravah. Ta posodobitev bi lahko naredila uporabo aplikacije še bolj dinamično in privlačno za uporabnike.

Različica beta za Android razkriva novost

Ta nova funkcionalnost je bila odkrita po zaslugi izdaje a beta različica namenjeno uporabnikom android. Tisti, ki so ga imeli možnost prenesti in namestiti na svoj pametni telefon, so to spremembo lahko odkrili znotraj vmesnika WhatsApp.

nova funkcija WhatsApp samodejno predvajanje gif
nova funkcija WhatsApp samodejno predvajanje gif

Kako deluje samodejno predvajanje animiranih GIF?

S to možnostjo je Animirani GIF-i poslani ali prejeti v pogovoru se samodejno preberejo, ko se uporabnik pomika po zaslonu. Prej ste morali klikniti vsak okvir, da se je začela predvajati animacija. Odslej uporabnikom tega dejanja ne bo več treba izvajati ročno in bodo lahko nemoteno uživali v teh vsebinah.

Boljša uporabniška izkušnja zahvaljujoč animiranim GIF-om

THE Animirani GIF-i so zelo priljubljeni pri izmenjavah med uporabniki neposrednih sporočil. Omogočajo izražanje čustev, odzivov ali preprosto ponazarjanje situacije na igriv in izviren način. Z lažjo berljivostjo želi WhatsApp izboljšati uporabniško izkušnjo znotraj svoje aplikacije.

Ali bodo druge platforme imele koristi od te funkcije?

Zaenkrat samo beta različica za pametne telefone android ponuja to možnost za samodejno predvajanje animiranih GIF. Vendar pa lahko pričakujemo, da bo WhatsApp uvedel to novo funkcijo v drugih mobilnih operacijskih sistemih (iOS, Windows Phone), ko bo v celoti dokončana in potrjena s strani preizkuševalcev. Vendar bomo morali še malo počakati, da bomo izvedeli točen datum te posodobitve.

novo na WhatsApp
novo na WhatsApp

Drug nedavni razvoj WhatsAppa

Samodejno predvajanje animiranih GIF-ov ni prva novost, ki jo je WhatsApp predstavil v zadnjih mesecih. Aplikacija še naprej izboljšuje in bogati svoje funkcionalnosti, da bi svojim uporabnikom ponudila vedno več možnosti. Tukaj je nekaj primerov nedavnih dogodkov:

  • temni način : da bi ohranil zdravje vida in baterijo pametnega telefona, je WhatsApp uvedel temni način, ki spreminja barve vmesnika, da so manj agresivne za oči.
  • Skupinski video klici : v času zdravstvene krize je aplikacija omogočala video klice z do osmimi udeleženci hkrati za vzdrževanje povezave med svojci.
  • Efemerna sporočila : Za izboljšanje zasebnosti pogovorov je WhatsApp uvedel možnost pošiljanja sporočil, ki se samodejno izbrišejo po sedmih dneh.

Vse bolj kreativni in inovativni tekmovalci

WhatsApp je eden od vodilnih na trgu neposrednega sporočanja z več kot 2 milijardi aktivnih uporabnikov na svetu. Vendar pa njegovi konkurenti, kot sta Telegram ali Signal, ne oklevajo z rednimi inovacijami, da bi pritegnili vse bolj zahtevno občinstvo v smislu funkcij in zmogljivosti.

samodejno branje gifov na WhatsApp
samodejno branje gifov na WhatsApp

Katere so glavne razlike z drugimi aplikacijami?

Vsak od posrednikov neposrednih sporočil na trgu ponuja možnosti, specifične za njihov vmesnik:

  1. Telegram temelji na hitrosti in varnosti izmenjav, zlasti z možnostjo ustvarjanja »skrivnih klepetov«, katerih sporočila se po branju samouničijo.
  2. Signal pogosto velja za najbolj varno aplikacijo, zahvaljujoč svojemu odprtokodnemu šifrirnemu protokolu in politiki neshranjevanja uporabniških podatkov.
  3. Viber izstopa po kakovosti glasovnih in video klicev ter možnosti oblikovanja diskusij za do 250 udeležencev.

Zato se zdi bistveno, da WhatsApp nadaljuje z razvojem novih funkcij, da bi se razlikoval in ohranil svoj prevladujoč položaj na trgu. Samodejno predvajanje animiranih GIF-jev bi torej lahko bila dodatna prednost aplikacije pred konkurenco.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » WhatsApp: ta dolgo pričakovana nova funkcija bo vaše pogovore naredila še bolj živahne!