WhatsApp: ta malo znani trik omogoča branje sporočil, ne da bi jih pošiljatelj videl

WhatsApp je zelo priljubljena aplikacija za sporočanje, ki ponuja številne funkcije za lažjo komunikacijo med uporabniki. Ena izmed najbolj priljubljenih funkcij je potrdilo o branju, ki ga predstavljata dve modri kljukici poleg poslanega sporočila.

vendar obstajajo situacije, ko boste morda želeli prebrati sporočilo, ne da bi pošiljatelj vedel, da ste ga prebrali. V tem članku bomo raziskali preprost in učinkovit trik, kako to doseči.

Možnost »Preberi« v WhatsAppu: kako deluje?

Najprej je bistveno razumeti, kako potrdilo o branju deluje na WhatsApp. Ko pošljete sporočilo stiku, se ob besedilu prikaže siva kljukica, ki označuje, da je bilo sporočilo poslano.

Preberite sporočila na WhatsApp, ne da bi vas videli
Preberite sporočila na WhatsApp, ne da bi vas videli

Ko prejemnik prejme sporočilo, se ta kljukica spremeni v dve sivi kljukici. Na koncu, ko prejemnik odpre pogovor in prebere sporočilo, se obe kljukici obarvata modro, kar potrjuje, da je bilo sporočilo prebrano.

Ta funkcija je lahko koristna, če želite vedeti, ali je vaš sogovornik prebral vaša sporočila, lahko pa ustvari tudi občutljive situacije, zlasti če ne želite odgovoriti takoj ali če se določenim pogovorom raje izognete. Na srečo obstaja preprosta metoda za rešitev te težave.

Onemogoči potrdilo o branju: delna rešitev

Prva možnost, da preberete sporočila, ne da bi vas videli, je, da onemogočite potrdilo o branju v nastavitvah aplikacije. Če želite to narediti, sledite tem korakom:

  1. Odprite WhatsApp in pojdite na “Nastavitve”.
  2. Kliknite »Račun« in nato »Zasebnost«.
  3. Počistite polje »Potrdila o branju«.

Pozor: če onemogočite to možnost, tudi ne boste več mogli videti, ali so vaši stiki prebrali vaša sporočila. Prav tako ta metoda ne deluje za skupinske klepete, kjer potrdila o branju ostanejo aktivna, tudi če ste onemogočili to možnost.

kako prebrati sporočila WhatsApp, ne da bi vas videli
kako prebrati sporočila WhatsApp, ne da bi vas videli

Uporaba pripomočka za obvestila: učinkovita alternativa

Za tiste, ki želijo ohraniti funkcijo potrdila o branju, hkrati pa lahko določena sporočila berejo brez beleženja zgodovine, obstaja hiter in enostaven trik: uporabite pripomoček za obvestila na pametnem telefonu.

Dejansko se sporočila, prejeta na WhatsApp, prikažejo tudi v obvestilih vašega telefona in si jih lahko ogledate, ne da bi se štelo, da ste prebrali sporočilo v aplikaciji.

Konfigurirajte pripomoček za obvestila

Če želite izvesti to rešitev, morate najprej dodati pripomoček za obvestila WhatsApp na začetni zaslon. Postopek se razlikuje glede na vrsto telefona, ki ga imate, vendar so tukaj splošni koraki:

trik za branje sporočil na WhatsAppu, ne da bi vas videli
trik za branje sporočil na WhatsAppu, ne da bi vas videli
  1. Dolgo pritisnite prazen prostor na domačem zaslonu.
  2. V meniju, ki se prikaže, izberite “Widgets”.
  3. Pomaknite se po seznamu razpoložljivih pripomočkov in poiščite tistega WhatsApp.
  4. Dolgo pritisnite pripomoček, nato ga povlecite na želeno mesto na domačem zaslonu.

Ko je pripomoček nameščen, boste videli sporočila, prejeta na WhatsApp, prikazana neposredno na domačem zaslonu. Prebrali jih boste lahko brez odpiranja aplikacije in brez dveh modrih kljukic, ki se pojavita pri pošiljatelju.

Omejitve te metode

Čeprav je ta trik zelo praktičen, ima nekaj slabosti:

  • Za ogled obvestil mora biti vaš pametni telefon odklenjen.
  • Prejeta sporočila zlahka opazi vsakdo, ki takrat gleda na vaš zaslon.
  • Ta metoda ne deluje, če ste klepet že odprli v aplikaciji.

V povzetku, obstaja več možnosti za branje sporočil WhatsApp, ne da bi jih pošiljatelj videl. Vsak ima svoje prednosti in slabosti in morda bi bilo dobro kombinirati te metode glede na vaše potrebe. Preizkusite te nasvete in ustrezno prilagodite svoje navade za najboljšo izkušnjo WhatsApp.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » WhatsApp: ta malo znani trik omogoča branje sporočil, ne da bi jih pošiljatelj videl