Za zaščito pohištva pred mačjimi kremplji uporabite ta izdelek, ki ga imamo vsi doma!

Ste naveličani, da mačka obira vaše pohištvo? Iščete učinkovito in ekonomično rešitev za zaščito vašega pohištva? Ugotovite, kako lahko ta izdelek, ki ga imamo vsi doma, pomaga preprečiti, da bi vaša mačka opraskala vaše pohištvo. Preizkusite ta preprost trik za nastavitev in zelo ekonomičen, kasneje nam boste hvaležni!

Razlogi, zakaj mačke praskajo pohištvo

Preden uvedete rešitve, ki bodo vaši mački preprečile praskanje pohištva, je bistveno razumeti, zakaj se tako vede. Na splošno mačke praskajo pohištvo, da:

zaščitite pohištvo pred mačjimi kremplji
zaščitite pohištvo pred mačjimi kremplji
 • Označite svoj teritorij: mačke imajo med blazinicami žleze, ki sproščajo feromone, ko praskajo predmet,
 • Brusijo kremplje: praskanje mačkam omogoča, da odstranijo površinsko plast krempljev in jih ohranijo ostre.
 • Raztezajo mišice: mačke s praskanjem raztezajo mišice in kite, predvsem sprednjih nog,
 • Izrazite svoj stres ali dolgočasje: če je vaša mačka pod stresom ali se dolgočasi, lahko izpusti paro s praskanjem po vašem pohištvu.

Zakaj uporabiti aluminijasto folijo proti mačjim praskam?

Aluminijasta folija je poceni in enostavna rešitev za zaščito vašega pohištva. Večina mačk namreč ne mara stika aluminijaste folije s tačkami. Poleg tega jih lahko hrup, ki ga povzroča papir, ko je zmečkan, odvrne od praskanja vašega pohištva.

Z aluminijasto folijo držite mačke stran od pohištva

Da bi preprečili, da bi vaša mačka napadla vaše pohištvo, je vse, kar morate storiti, to, da prekrijete mesta, ki jih običajno praska, z aluminijasto folijo. Papir lahko prilepite na pohištvo ali ga preprosto položite na vodoravne površine, kot so pulti ali sedeži stolov.

mačje praske na pohištvu
mačje praske na pohištvu

Vendar pazite, da ne uporabite dvostranskega lepilnega traku: lepljivi ostanki lahko ostanejo na pohištvu in jih je težko odstraniti. Vaši mački so lahko tudi škodljivi, če jih zaužije med lizanjem tac.

Alternative aluminijasti foliji

Če se vam zdi aluminijasta folija grda ali če vaša mačka ne moti njene prisotnosti, je tukaj nekaj drugih rešitev za zaščito vašega pohištva:

 • Uporabite plastične ščitnike proti praskam: ti samolepilni ščitniki so posebej zasnovani za zaščito vašega pohištva pred praskami,
 • Namestite praskalnik: če mački ponudite prostor, kjer se lahko prosto praska, boste zmanjšali tveganje, da bi napadla vaše pohištvo,
 • Izobražujte svojo mačko: naučite jo, naj ne praska vašega pohištva tako, da se odločno odzove, ko jo zalotite pri dejanju, in ji čestitate, ko uporabi svoj praskalnik.

Nekaj ​​dodatnih nasvetov za preprečevanje mačjih prask na pohištvu

Tu je nekaj priporočil, kako preprečiti, da bi mačka opraskala vaše pohištvo:

kako zaščititi pohištvo pred mačjimi kremplji
kako zaščititi pohištvo pred mačjimi kremplji
 • Redno vzdržujte mačje kremplje: redno striženje krempljev vaši mački lahko pomaga, da se manj praska,
 • Ponudite mu več vrst praskalk: nekatere mačke imajo raje praskalnike iz sisala, druge pa valovite. Če boste mački ponudili različne možnosti, boste povečali možnost, da bo raje uporabljala le te kot vaše pohištvo,
 • Postavite praskalnike blizu pohištva: da mačko spodbudite k uporabi svojega praskalnika, ga postavite blizu pohištva, ki ga je praskal,
 • Razmislite o obogatitvi okolja: zaposlite svojo mačko z igračami in dejavnostmi, da omejite dolgočasje in stres, dejavnika, zaradi katerih lahko praska pohištvo.

Z upoštevanjem teh nasvetov in uporabo aluminijaste folije bi morali učinkovito zaščititi pohištvo pred mačjimi kremplji. Ne pozabite, da sta potrpežljivost in vztrajnost ključna za spremembo vedenja vašega ljubljenčka.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Za zaščito pohištva pred mačjimi kremplji uporabite ta izdelek, ki ga imamo vsi doma!