Zakaj morate dati kovčke v kad, ko vstopite v hotelsko sobo?

Pourquoi faut-il mettre les valises dans la baignoire lorsque vous rentrez dans une chambre d’hôtel ?

Potujete in ste pravkar prispeli v hotelsko sobo. Ko je nameščena, opazite kad in se nenadoma vprašate: zakaj nekateri priporočajo dajanje kovčkov v kad? Odgovor lahko povzamemo z dvema besedama: stenice.

Posteljne stenice: diskretna, a vztrajna nadloga

THE Stenice so majhne žuželke, ki se hranijo s človeško krvjo in povzročajo neprijetno srbečico. Prisotni so predvsem v nastanitvenih obratih, kjer najdejo plodna tla za svoje širjenje.

Zakaj morate dati kovčke v kad, ko vstopite v hotelsko sobo?
Zakaj morate dati kovčke v kad, ko vstopite v hotelsko sobo?

Kako prepoznati prisotnost stenic?

Prisotnost teh žuželk je pogosto težko zaznati, ker so zelo majhne (med 4 in 5 mm) in se čez dan skrijejo. Zato je malo verjetno, da jih boste videli v hotelski sobi. Kljub temu je tukaj nekaj znakov, ki lahko kažejo na njihovo prisotnost:

  • Črne ali rjave sledi na rjuhah, vzmetnici ali blazinah: to so iztrebki stenic.
  • Sladek, neprijeten vonj, podoben vonju po prezrelem sadju.
  • Ugrizi na koži, pogosto združeni v vrstico ali skupino.
Preberite tudi:  Ta čudovit babičin nasvet vam omogoča, da imate zobe, ki so bolj beli od belih!

Problem stenic v hotelih

THE hotelske sobe so glavne lokacije za stenice, saj nudijo veliko skrivališč in stalen vir hrane. Poleg tega se žuželke zlahka premikajo iz ene sobe v drugo, tako da se prikradejo v stene in podstavke. Tudi najčistejše ustanove niso imune na okužbo.

Odlaganje kovčkov v kad: učinkovita preventiva

Če vas skrbi, da bi naleteli na hotelsko sobo, polno stenic, na srečo obstaja preprost trik za zaščito vaše prtljage: postavite jo v kad. Evo zakaj je ta tehnika učinkovita:

Stenice težko plezajo po gladkih površinah

tam kopalna kad ima na splošno gladko in spolzko površino, kar otežuje dostop stenicam. Če svoje kovčke postavite v kad, torej zmanjšate tveganje, da bi se te žuželke tam naselile in jih prinesle domov.

Kovčke je lažje pregledovati v kopalni kadi

Če svoje kovčke postavite v kad, jih lahko preprosto pregledate in preverite, ali so stenice. Tudi, če najdete žuželke, se jih boste lažje znebili v kadi kot na preprogi ali preprogi.

Preberite tudi:  Je to jajce še dobro? 5 brezhibnih nasvetov, da ugotovite, ali ga lahko jeste

Drugi nasveti za izogibanje stenicam med bivanjem v hotelu

Odlaganje kovčkov v kopalno kad je preventivni ukrep, vendar ne pozabite na druge previdnostne ukrepe, da zmanjšate tveganje, da bi naleteli na te nezaželene stvari:

  1. Ob prihodu preglejte sobo : Preverite zgoraj omenjene znake posteljnih stenic. Ne oklevajte in dvignite rjuhe ter preglejte vzmetnico, pa tudi predele okoli postelje (vzglavja, nočne omarice itd.).
  2. Ne puščajte oblačil ležati na tleh : da preprečite, da bi se stenice naselile v vaše stvari, jih sistematično shranjujte v zaprti prtljagi ali jih obesite na obešalnike.
  3. Izberite hotele z dobrim ugledom glede čistoče : tudi če to ne zagotavlja odsotnosti posteljnih stenic, lahko z izbiro ustanove, ki je dobro ocenjena za čistočo, omejite tveganje.

Če boste med bivanjem v hotelu upoštevali ta priporočila, boste lahko v celoti uživali na potovanju, ne da bi se bali neprijetnosti, ki jih povzročajo stenice. Torej, ne pozabite: da se izognete neprijetnim presenečenjem, se navadite svoje kovčke pospravljati v kad!

Preberite tudi:  Ta čudovit babičin nasvet vam omogoča, da imate zobe, ki so bolj beli od belih!

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Novice » Zakaj morate dati kovčke v kad, ko vstopite v hotelsko sobo?