Zakaj morate nujno dati kroglico aluminijaste folije v pomivalni stroj?

Ste že kdaj slišali za žogico Aluminijasta folija v tvojem pomivalni stroj ? Če ne, boste kmalu odkrili trik, ki bi lahko spremenil način pomivanja jedilnega pribora. V tem članku bomo raziskali, zakaj se uporablja ta metoda, in delili nekaj koristnih nasvetov, kako kar najbolje izkoristiti ta trik.

Zakaj uporabljati aluminijasto folijo v pomivalnem stroju?

Obstaja več razlogov, zakaj bi vas morda zamikalo, da bi v pomivalnem stroju uporabili aluminijasto folijo, tukaj je nekaj:

Zakaj bi dali alu folijo v pomivalni stroj
Zakaj alu folijo dati v pomivalni stroj?
  • Zmanjšajte bele madeže na kozarcih in jedilnem priboru: Obloge vodnega kamna so pogosto vzrok za bele madeže, ki nastanejo na kozarcih in jedilnem priboru po pranju skozi pomivalni stroj. Z uporabo aluminijaste folije lahko ioni v vodi medsebojno delujejo s tistimi v kovini, kar pomaga preprečiti te usedline in poskrbi, da se vaša očala lesketajo.
  • Prihranite denar in spoštujte okolje : Uporaba aluminijaste folije v pomivalnem stroju nadomesti potrebo po regeneracijski soli in sredstvu za odstranjevanje vodnega kamna. To prihrani denar in zmanjša vaš vpliv na okolje.
  • Izboljšati delovanje pomivalnega stroja: Aluminijasta folija lahko pomaga izboljšati splošno delovanje vašega aparata, saj preprečuje nastajanje vodnega kamna, ki lahko zamaši cevi in ​​sčasoma zmanjša njihovo učinkovitost.

Kako uporabljati aluminijasto folijo v pomivalnem stroju?

Če želite uživati ​​v prednostih aluminijaste folije, morate le slediti nekaj preprostim korakom:

  1. Odrežite kos aluminijaste folije : Vzemite list aluminijaste folije in odrežite približno 30 cm dolg kos.
  2. Z aluminijasto folijo naredite kroglico : Kos aluminijaste folije zmečkajte v kroglico, ki je nekoliko manjša od velikosti teniške žogice.
  3. Kroglo iz folije postavite v pomivalni stroj : Ko napolnite pomivalni stroj, položite kroglico aluminijaste folije v spodnji del aparata, blizu košare za jedilni pribor. Prepričajte se, da ne blokira razpršilnih ročic ali dostopa do izdelkov za pranje.
  4. Zaženite cikel pranja kot običajno : Ni potrebno spreminjati parametrov vašega običajnega cikla pranja. Krogla iz folije bo ves čas opravljala svoje delo.
  5. Zamenjajte kroglo iz folije : Učinkovitost folijske krogle se lahko sčasoma zmanjša, zato je priporočljivo, da jo redno menjate, da zagotovite najboljše možne rezultate. Enkrat na mesec bi moralo biti dovolj za večino domov.
Zvitek aluminijaste folije
Zvitek aluminijaste folije

Dodatni nasveti za optimizacijo uporabe aluminijaste folije

Tukaj je nekaj dodatnih nasvetov, ki vam bodo pomagali kar najbolje izkoristiti ta trik:

Posodo sperite, preden jo naložite v pomivalni stroj

Čeprav je pomivalni stroj namenjen odstranjevanju ostankov hrane, je vedno najbolje, da posodo na hitro sperete, preden jo vstavite v aparat. Tako preprečite prijemanje hrane na jedilni pribor in krožnike, delo pomivalnega stroja in folije pa bo učinkovitejše.

Uporabite kakovosten detergent

Izbira pravega detergenta je ključna za doseganje najboljših možnih rezultatov pri pomivanju posode. Izberite ugledno blagovno znamko in upoštevajte navodila proizvajalca za pravilno odmerjanje izdelka.

Trik aluminijaste folije v pomivalnem stroju
Trik aluminijaste folije v pomivalnem stroju

Redno praznite filter pomivalnega stroja

Filter vašega pomivalnega stroja je zasnovan tako, da zbira delce hrane, ki se odlomijo med pomivanjem. Da preprečite, da bi ti ostanki zmanjšali učinkovitost vašega aparata, je pomembno, da filter izpraznite in očistite vsaj enkrat na mesec.

Preizkusite različne velikosti in lokacije folijskih kroglic

Odvisno od velikosti, proizvajalca in modela vašega pomivalnega stroja boste morda morali prilagoditi velikost folijske kroglice ali njeno lokacijo za najboljše rezultate. Prosto eksperimentirajte in poiščite, kaj je najboljše za vašo specifično situacijo.

Če upoštevate te nasvete in vključite merico aluminijaste folije v svojo rutino pomivanja posode, boste izkoristili prednosti tega preprostega, a učinkovitega trika. Vaš jedilni pribor in ostali pripomočki bodo zasijali kot še nikoli prej, poleg tega pa boste prihranili denar in pomagali okolju.

Photo of author
Despre avtor, Adelina Adamakoma
Zanimam se za psihologijo in čas preživljam v iskanju novih intelektualnih izzivov, s katerimi si razgibavam um in se hkrati sproščam.
Glavna stran » Nasveti » Zakaj morate nujno dati kroglico aluminijaste folije v pomivalni stroj?